Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Gada nogalē NMPD teju visiem darbiniekiem izmaksājis prēmijas

Pērnā gada nogalē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) teju visiem jeb 2863 no 3153 darbiniekiem izmaksājis prēmijas, aģentūrai LETA pastāstīja dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Prēmijās izmaksāti nedaudz vairāk nekā 700 000 eiro pirms darba ņēmēja nodokļu nomaksas. Prēmijas apjoms ir 2,5% no NMPD kopējā gada atalgojuma budžeta. Vidējais prēmijas apmērs bijis 253 eiro "uz papīra".

Kā skaidroja Bukša, prēmija tika piešķirta, pamatojoties uz darbinieku darba izpildes novērtējumu, kas valsts iestādēs jāveic ik gadu. Ikgadējā novērtēšanā vērtē darbinieka kompetences, zināšanas un prasmes, darba rezultātus konkrētajā gadā un citus kritērijus.

Ņemot vērā novērtēšanas rezultātus, prēmija piešķirta 2863 dienesta darbiniekiem visā Latvijā. Atkarībā no saņemtā novērtējuma tā ir 50% vai 60% apmērā no darbinieka mēnešalgas.

Prēmijas izmaksātas pirmo reizi septiņu gadu laikā kopš NMPD izveidošanas.

Kā norāda NMPD direktora pienākumu izpildītāja Sarmīte Villere, izmaksāt prēmijas bijis iespējams no budžeta, bez papildu finansējuma, pateicoties veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) lēmumam no pagājušā gada aprīļa atteikties no ātrās palīdzības automašīnu un šoferu izmantošanas ārpakalpojumā Rīgas reģionā un turpmāk pašam dienestam nodrošināt neatliekamo palīdzību ar savu transportu un šoferiem.

Atteikšanās no ārpakalpojuma ļāvusi krietni efektīvāk un mērķtiecīgāk izlietot tam paredzēto finansējumu. NMPD iepriekš SIA Rīgas sanitārā transporta autobāze paredzētajā budžetā spējis ne tikai pilnībā nodrošināt ikdienas brigāžu darbu Rīgas reģionā, tai skaitā pieņemt darbā brigāžu autovadītājus, nodrošināt spēkratiem nepieciešamos remontdarbus, degvielu, rezerves daļu apgādi, bet dienestam ir iespēja iepirkt arī jaunas ātrās palīdzības mašīnas. Līdz 2017.gadam šim mērķim paredzētu četri miljoni eiro.

Tāpat pērn izdevies ietaupīt līdzekļus atalgojuma fondā, kas ļāvis izmaksāt darbiniekiem jau minētās prēmijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas