Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Galīgais lēmums par olšūnu ziedošanas aizliegumu

Šodien Saeima trešajā lasījumā izskata likumprojektu par grozījumiem Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā, kas paredz virkni izmaiņu, tajā skaitā aizliegumu nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas. Šis jautājums izraisījis plašas diskusijas, un vakar veselības ministre Anda Čakša (ZZS) aģentūrai LETA izteicās, ka lēmums par olšūnu ziedošanu ir sievietes izvēle, kuru nedrīkst kontrolēt valsts, vienlaikus gan norādot, ka Veselības ministrijas (VM) rekomendācija ir sievietei vecumā no 18 līdz 35 tomēr neziedot olšūnas. Šorīt notiks arī jau trešā protesta akcija pie Saeimas, un tieši sabiedrības aktivitātes dēļ jautājuma izskatīšana ir vairākkārt pārcelta.

Top komentāri

Eksperts
E
Nevaru īsti saprast kāpēc lai kāda sieviete vispār vēlētos ziedot olšūnas. Kāds ir iemesls? Nauda ? Vai jau atkal kārtējā idiotisma pazīme no mūsdienu feministēm ?
Pieredze
P
Pieredze var pastāstīt Jaunībai, ka ar gadiem viss sāk izskatīties citādāk... Vajadzētu pajautāt sievietēm, kurām nav ne ģimenes, ne bērnu - ko viņas domā par šo jautājumu vecumdienās?
Komisārs Reksis
K
Manuprāt, gribētājas "ziedo" atsakās no tā, ko uzskata par lieku. Un patērētāju sabiedrībā arī bērni netiek uzskatīti par vērtību, bet drīzāk par apgrūtinājumu. Ja par bērnu izaudzināšanu sievietei tiktu maksāta "izdienas pensija" vai citi bonusi, ja bērniem pietiktu vietu bērnudārzā, ja Latvijā būtu laba izglītības sistēma un veselīga nodokļu politika utt. - varbūt mainītos arī kopīgā attieksme pret BĒRNU.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas