Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Plānots, ka jūnija sākumā darbu jaunajā Stradiņa slimnīcas korpusā uzsāks poliklīnika, bet pēc tam divu līdz trīs nedēļu laikā tiks pārceltas pārējās struktūrvienības

Gatavojas lielajai pārvākšanās dienai

Nedēļas sākumā saņemts pēdējais nepieciešamais atzinums par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) A korpusa pirmās kārtas būvniecību no Veselības inspekcijas (VI), līdz ar to var uzsākt ēkas nodošanu ekspluatācijā. Šobrīd prognozē, ka pacienti jaunajā korpusā tiks uzņemti jūnijā. Vienlaikus sākts darbs pie otrās kārtas būvniecības plānošanas.

PSKUS Jaunās būvniecības daļas vadītājs Jānis Komisars stāsta, ka šobrīd A korpusa pirmās kārtas būvdarbi izpildīti par 54,9 miljoniem eiro jeb 96,4% apmērā. Vēl ir nepieciešama datu centra izbūve un vairāku inženiertehnisko sistēmu paplašināšana un regulēšana. Būvnieki solījuši, ka būvdarbu pabeigšanas termiņš ir 3. marts, kas nozīmē, ka līdz marta beigām ēku varētu nodot ekspluatācijā.

Līdz šim šķērslis jaunā korpusa nodošanai ekspluatācijā bija arī VI konstatētās neatbilstības jaunbūvē, piemēram, telpas nebija sagatavotas atsevišķu iekārtu uzstādīšanai, nebija pabeigta iekšējā apdare un konstatētas citas problēmas. Tās šobrīd ir novērstas, un inspekcijai iebildumu vairs nav, atzīmē VI vadītāja Aija Mežsarga. Rīgas pilsētas būvvalde gan iesniegumus ekspluatācijai vēl nav saņēmusi, tāpēc tā konkrētus termiņus komentēt nevarēja. Būvvaldes Būvniecības kontroles pārvaldes vadītājs Jānis Belkovskis gan piebilda, ka process ir finiša taisnē un šobrīd nekādu bažu nav.

Plānots, ka jūnija sākumā darbu jaunajā korpusā uzsāks poliklīnika, bet pēc tam divu līdz trīs nedēļu laikā tiks pārceltas pārējās struktūrvienības. PSKUS valdes locekle Arta Biruma stāsta, ka ārstu pārvākšanās uz jaunajām telpām, protams, būs sarežģīta, jo daudzi ir pieraduši pie esošās sistēmas. Tāpēc šobrīd norit darbs ar nodaļu vadītājiem un virsmāsām, lai līdz 1. jūnijam visiem būtu pilnīga skaidrība, kā process tiks organizēts un kā strādāt jaunajās telpās.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena, 15.februāra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas