Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ģenerālprokuroram lūdz vērtēt amatpersonu, viņu vidū arī Auguļa un Dombrovska, rīcību airBaltic lietā

Portāla pietiek.com pārstāvis ceturtdien vērsies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, aicinot sākt kriminālprocesu par amatpersonu bezdarbību pret divām ar nacionālās lidsabiedrības airBaltic saistītām valsts amatpersonām - airBaltic padomes priekšsēdētāju Santu Glāznieci un uzņēmuma valsts akcionāru pārstāvošo Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Anriju Matīsu.

Tāpat lūgts izvērtēt arī to, vai kriminālprocess nav sākams par satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) un Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) bezdarbību, kā arī airBaltic valdes locekļa Bertolta Flika darbībām, raksta portāls pietiek.com.


Iesniegumā teikts, ka 25. un 26. augustā airBaltic valde saņēmusi ziņas, kas liecinājušas, ka šim uzņēmumam, kurā valstij pieder lielākā daļa akciju, līdz 2. septembrim nenomaksājot ievērojamas parādu summas, šī uzņēmuma darbība jau 2.septembrī var tikt pārtraukta, tā nodarot valsts ieguldījumam ievērojamus zaudējumus.

Jau 27. augustā par šo situāciju informēta valsts amatpersona – minētā uzņēmuma padomes priekšsēdētāja Santa Glāzniece, kā arī cita valsts amatpersona, kas pilda uzņēmuma akcionāra funkcijas – SM valsts sekretārs Anrijs Matīss, teikts vēstulē.

Gan vēstulē izklāstītie fakti, gan publiskā informācija rāda, ka neviena no minētajām amatpersonām nav veikusi nekādus pasākumus, lai situāciju risinātu, raksta portāls. "Līdz ar to minētās valsts amatpersonas rīkojušās bezdarbīgi, nostādot minēto uzņēmumu uz kraha sliekšņa, kad valsts faktiski zaudētu visus tās ieguldījumus minētajā uzņēmumā."

Tāpat no vēstules izriet, ka nekādus pasākumus nav veicis arī satiksmes ministrs U.Augulis un premjers V.Dombrovskis, kuru ar likumu noteiktajos pienākumos tāpat ietilpusi atbildība saistībā ar minēto valsts ieguldījumu.

Neraugoties uz to, ka uzņēmuma valde veikusi pasākumus, lai kritisko situāciju labotu, uzņēmumam un līdz ar to arī valsts ieguldījumam tajā ir nodarīts ļoti būtisks kaitējums, ievērojami samazinot tā vērtību un apdraudot tālāko darbību, teikts vēstulē.

Publiska informācija liecina arī par to, ka jau 2011. gada martā ir bijis pietiekami informācijas par minētā uzņēmuma kritisko situāciju. Taču sešu mēnešu laikā ne uzņēmuma padomes locekļi – valsts amatpersonas, ne akcionāra pārstāvis – Satiksmes ministrijas valsts sekretārs, ne satiksmes ministrs, ne Ministru prezidents nav veikuši pietiekamus pasākumus, lai šo situāciju atrisinātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas