Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ģenerālprokurors atbalsta priekšlikumu par oligarhu sarunu parlamentāro izmeklēšanu

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers atbalsta priekšlikumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu saistībā ar žurnālā Ir publiskotajām "oligarhu sarunām".

Kalnmeiers aģentūrai LETA teica, ka atbalsta parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu, jo tā ir iespēja sniegt komisijai izvērtēšanai informāciju gan par KNAB, gan prokuratūras darbu, kā arī deputāti izvērtētu to sarunu daļu, kura netika aptverta ar kriminālprocesu.

Saskaņā ar Parlamentārās izmeklēšanas komisijas likumu - parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļiem un prokuroram ir tiesības likumā noteiktajā kārtībā iepazīties ar valsts noslēpumiem. Parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļiem un prokuroram ir tiesības iepazīties ar operatīvās izstrādes lietām tādā apjomā, kādā to uzskata par iespējamu operatīvās iestādes vadītājs, norādīja Kalnmeiers.

Jau ziņots, ka ņemot vērā žurnālā Ir publicētās sarunas un sabiedrībā valdošo sašutumu, partija Vienotība koalīcijas partneriem piedāvāja veidot nopietnu parlamentārās izmeklēšanas komisiju Saeimas deputāta Andreja Judina (Vienotība) vadībā. Koalīcijas partneri vakar konceptuāli atbalstīja Vienotība priekšlikumu.

Vienotība divu nedēļu laikā sagatavos precīzu iesniegumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi un tās ar mērķiem.

Tāpat Vienotība apņēmusies divu nedēļu laikā savākt komisijas izveidei nepieciešamos 34 Saeimas deputātu parakstus.

Viesnīcā Rīdzene noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

Žurnālā Ir publiskoto viesnīcas Rīdzene sarunu autentiskuma un sarunās minēto faktu pārbaudi šobrīd veic KNAB.

Pēc pārbaudes pabeigšanas tiks lemti jautājumi par tālāko rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas