Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gerhards varētu izmantot tiesības sasaukt Rucavas novada domes sēdi par jaunā vadītāja apstiprināšanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) varētu izmantot tiesības sasaukt Rucavas novada domes sēdi par jaunā vadītāja apstiprināšanu.

Šīs tiesības ir paredzētas likumā Par pašvaldībām, un tas tiks darīts gadījumā, ja Rucavas novada domei līdz 6.augustam neizdosies ievēlēt jaunu priekšsēdētāju, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Likums noteic, ka domes priekšsēdētājam ir pienākums sasaukt ārkārtas sēdi, ja to pieprasa vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Iesniegumā par ārkārtas sēdes sasaukšanu jānorāda sēdes darba kārtība, un tam jāpievieno domes lēmuma projekts. Šāds pienākums - sasaukt ārkārtas sēdi - attiecināms arī uz domes priekšsēdētāja vietnieku, ja viņš pilda priekšsēdētāja pienākumus viņa prombūtnē vai gadījumā, ja priekšsēdētāja nav.

Kā ziņots, Rucavas novada domei arī pagājušajā nedēļā neizdevās ievēlēt jaunu domes priekšsēdētāju - lai gan balsojums notika, tomēr tas noslēdzās bez rezultāta, aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētāja vietnieks Romārs Timbra (LZS). Domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti - Andis Rolis (Vienoti novadam) un Jānis Veits (Mūsmājas). Rolis, kuru izvirzīja viņa brālis Guntis Rolis (Domubiedri), savu kandidatūru atsauca, paskaidrojot, ka viņš nevarētu savienot pienākumus zemnieku saimniecībā ar pašvaldības vadīšanu. Savukārt par Veitu nobalsoja četri deputāti, bet pieci balsoja "pret".

Rucavas novada domei līdz 6.augustam ir jāievēl jauns domes priekšsēdētājs, pretējā gadījumā Saeima var lemt par domes atlaišanu, par to pašvaldību vēstulē informējusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Rucavas novada domes priekšsēdētāja amats ir vakants kopš 6.jūnija, kad neuzticības balsojumā no amata atbrīvota līdzšinējā domes priekšsēdētāja Irēna Šusta (Mūsmājas).

Arī 6.jūnija domes sēdes darbakārtībā bija iekļauts jautājums par jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu, tomēr toreiz lemšana tika atlikta, jo deputāti izteica vēlmi lemt par jauno priekšsēdētāju kopā ar jautājuma par priekšsēdētāja vietnieku izskatīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas