Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ģirģens: Sodi par aizliegumu neievērošanu jau tuvākajā nākotnē varētu pārsniegt 1000 eiro

Naudas sods par ārkārtējā situācijā noteikto aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu jau tuvākajā nākotnē varētu pārsniegt 1000 eiro, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Viņš pauda nožēlu, ka cilvēki, par spīti jaunā koronavīrusa draudiem, tomēr neievēro valdības noteiktās fiziskās distancēšanās prasības un citus aizliegumus. Acīmredzot ir jāpalielina naudas sodi, lai cilvēki pret ierobežojumiem izturētos nopietni, vadoties no pasaules pieredzes, secinājis ministrs.

Ģirģens pastāstīja, ka patlaban Iekšlietu ministrija strādā pie Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumu projekta, lai sodus par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu varētu palielināt "līdz 1000 eiro un vairāk".

Viņš norādīja, ka policijai patlaban nav nepieciešama armijas palīdzība, lai tiktu galā ar ārkārtējā situācijā noteikto aizliegumu un ierobežojumu izkontrolēšanu.

Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanās šo ierobežojumu kontrolēšanā, visticamāk, būtu nepieciešama vien tad, ja valstī tiktu ieviesta tā dēvētā "pilnā karantīna", un šāda iespēja nav izslēgta, norādīja Ģirģens.

Kā ziņots, patlaban Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro.

Pirmajās divās nedēļās kopš ārkārtējās situācijas noteikšanas par ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu policijas faktiski piemērotie sodi svārstījās amplitūdā no 10 līdz 150 eiro, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā. 

Līdz šim neviens kriminālprocess par ārkārtējās situācijas aizliegumu neievērošanu nav sākts.

 

Top komentāri

bet
b
Francijā pat lielie sodi nepalīdz, tagad būs 6 mēnešu cietumsods.
>:-)
&
Tad slēgs to infekcijas perēkli, Rīgu, vai ne??? Vai barikādes jātaisa riņķī???
VVZ
V
Latvijā 90% mājsaimniecību 1000 eiro sods nozīmē bankrotu, jo nabadzība, īpaši reģionos, ir drausmīga. Cilvēcīgāk ir cietumsods, jo šajā laikā vainīgo vismaz pabaros un viņa bērniem netiks atņemta maize. Otrkārt- mazizglītotā un varaskārā policija nav tā, kam var uzticēties. Viņi izmantos jebkuru sodīšanas iespēju. Piemērs- nesu uz konteineru savu miskasti, rokā nesu sen mājās izdzertu alkohola pudeli, kuru jāiemet stikla konteinerā. Policija sastāda protokolu par to, ka atrodos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkoholisko dzērienu pudeli, un no likuma viedokļa viņiem neko pārmest nevar- tāds ir likums! Un lēmumu pārsūdzēt arī nevar.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas