Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

GKR nolēmusi pārtraukt sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju

Partija Gods kalpot Rīgai (GKR) nolēmusi pārtraukt sadarbību Rīgas domē ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF), aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs mēra amatā tika ievēlēts šī gada augustā ar Saskaņas, NDF un neatkarīgo deputātu balsīm. Ar Saskaņu, kurai ir 17 deputātu vietas, tika noslēgts koalīcijas līgums, bet ar NDF, kurai ir četri deputāti, - sadarbības līgums.

Tomēr šonedēļ Saskaņa paziņoja, ka ir gatavi darbu koalīcijā turpināt tikai tad, ja GKR saraus sadarbību ar NDF, jo ar NDF neesot iespējams sastrādāties. NDF deputāti iepriekš pārstāvēja Saskaņas frakciju, taču tika no tās izslēgti, pēc Nila Ušakova (S) aiziešanas sākoties varas maiņām domē.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S) aģentūrai LETA atzina, ka Saskaņai nebija šaubu, ka ilggadējs partneris GKR pieņems lēmumu lauzt sadarbības līgumu ar NDF.

"Mēs jau vairākkārt esam teikuši, ka darbs Rīgas domē ir paralizēts, tāpēc piedāvājām šādu risinājumu un mūsu draugi to atbalstīja," sacīja Vladova. Viņa piebilda, ka pagaidām nav zināms, kurš tiks virzīts vicemēra amatam Baraņņika vietā, jo vispirms ir jāstabilizē domes darbs.

Lai gan līdz šim GKR bija paudusi nostāju, ka lēmumus šajā jautājumā pieņems tikai paplašinātajā valdes sēdē 20.novembrī, tagad ir skaidrs, ka jau 19.novembrī plkst.9 ir sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā domnieki lems par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Vadima Baraņņika (NDF) atstādināšanu no ieņemamā amata, liecina sēdes darba kārtība.

Vienlaikus domnieki lems arī par Baraņņika atcelšanu no Rīgas Brīvostas valdes locekļa amata.

Burovs sacīja, ka GKR frakcijas biedri šodien parakstīja Saskaņas iesniegumu par sēdes sasaukšanu, jo NDF nodarbojas "ar ne sevišķi saprotamiem lēmumiem". "Piemēram, lēmums par Rīgas Centrāltirgus (RCT) valdes atlaišanu nav sevišķi izprotams, jo pamatojums lēmumam patiesībā ir darba jautājumi, kurus var izrunāt," pauda mērs.

Vienlaikus viņš informēja, ka Īpašuma departamenta rīcībā ir vēstule, kurā RCT valdes padomnieks stratēģiskos jautājumos Valērijs Petrovs, kurš ir arī Baraņņika frakcijas biedrs, vērš vicemēra uzmanību uz slikto valdes darbu. "Jautājums ir, ko viņš ir izdarījis kā padomnieks un kāpēc tagad par to raksta kapitāldaļu turētājam, nevis pašai valdei," sprieda mērs.

Burovs sīkāk nevēlējās komentēt GKR lēmumu, nekomentējot arī to, vai varētu atcelt Baraņņika lēmumu un atjaunot amatos tirgus valdi.

Pārtraucot sadarbību ar NDF, Saskaņai un GKR kopā ir 28 balsis, kas nav pietiekami, lai nodrošinātu koalīcijai balsu vairākumu.

Mēra amatā Burovu atbalstīja arī deputātu bloks Rīgai, kuri sadarbojas ar NDF, un tā vadītājs Oskars Putniņš līdz šim ir apgalvojis, ka Saskaņas prasība vērtējama kā izrēķināšanās ar bijušajiem partijas biedriem un viņi Baraņņika atstādināšanu neatbalstīs.

Tas nozīmē, ka vicemēra atcelšanai līdzšinējai koalīcijai vajadzēs opozicionāru balsis, kuri līdz šim pauduši gatavību, atbalstīt Baraņņika atstādināšanu.

GKR frakcijas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko aģentūrai LETA atzina, ka viņš nezina, vai Rīgas domes sēdē būs gana daudz balsu, lai atstādinātu no amata Baraņņiku. "Es neesmu gaišreģis, lai to pateiktu. Nosvinēsim svētkus un tad lemsim," piebilda Stepaņenko.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas