Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Gobzemu rosinās izslēgt uz vairākām Saeimas sēdēm par parlamenta sēdes traucēšanu

Par Saeimas sēdes traucēšanu un necieņu pret parlamenta kolēģiem, atsakoties uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, atsevišķas parlamenta frakcijas plāno rosināt skatīt jautājumu par Alda Gobzema (LK) izslēgšanu uz vairākām parlamenta sēdēm, aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Šāds "samērā vienprātīgs" redzējums iezīmējies šodien notikušajā Mūrnieces un Saeimas frakciju priekšsēdētāja darba tikšanās reizē, norādīja Saeimas priekšsēdētāja. Attiecīgo iesniegumu frakciju pārstāvji plāno iesniegt izskatīšanai Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Paredzēts, ka nākamā Saeimas sēde pēc nedēļas notiks klātienē. Mūrniece atgādināja, ka šodien parlamentā paredzēts lemt par Gobzema izslēgšanu no nākamās sēdes par citu, agrāk veiktu ētikas pārkāpumu.

Saeimas priekšsēdētāja pozitīvi novērtēja, ka šodienas darba sanāksmē frakcijas pauda gatavību turpināt parlamenta darbu klātienē, respektējot to, ka deputātam ir jāuzrāda vakcinācijas, pārslimošanas vai negatīva Covid-19 testa apliecinājums. Par šādu kārtību iepriekš jau izlemts Saeimas Prezidija un Frakciju padomes kopsēdē.

Saeimas Kārtības rullī noteikts, ka, konstatējot Saeimas deputāta ētikas kodeksa pārkāpumu, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai viena no vairākām iespējām ir ierosināt Saeimai izslēgt deputātu uz vienu līdz sešām parlamenta sēdēm.

Kā ziņots, Saeima šodien pēc pusotru stunda ilga darba klātienē turpināja sēdes norisi e-Saeimas sistēmā, jo deputāts Gobzems atteicās uzrādīt negatīvu Covid-19 testu.

Par pāriešanu uz darbu e-Saeimā paziņoja Saeimas priekšsēdētāja Mūrniece pēc tam, kad šīs situācijas dēļ bija izsludinājusi divus piecu minūšu tehniskos pārtraukumus, lūdzot konkrēto deputātu uzrādīt sertifikātu. Arī tehnisko pārtraukumu laikā Gobzems neuzrādīja negatīvu Covid-19 testu.

Kā ziņots, Gobzems šodien Saeimas sēžu zālē ieradās, neuzrādot negatīvu Covid-19 testu Saeimas atbildīgajam darbiniekiem, novēroja aģentūra LETA.

Gobzems aģentūrai LETA apgalvoja, ka viņam esot negatīvs Covid-19 tests, taču viņam neesot pienākuma to nevienam no Saeimas uzrādīt. Politiķis paziņoja, ka viņam ir tautas dots deputāta mandāts un deputāta imunitāte un ka neviens viņam nevar aizliegt piedalīties Saeimas sēdē.

Deputāts pastāstīja, ka neesot vakcinējies, taču nekomentēja jautājumu, vai pēdējo sešu mēnešu laikā ir pārslimojis Covid-19.

Šodien pirms ieiešanas zālē Saeimas deputātiem tika pārbaudīts, vai viņiem ir kāds no trim sertifikātu veidiem, ar kuriem paredzēta dalība parlamenta sēdē. Nevakcinētiem un pēdējo sešu mēnešu laikā Covid-19 nepārslimojošajiem deputātiem ir jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas