Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Godina vairāk nekā 130 Latvijas sporta veterānus

Pēc vairāku gadu pārtraukuma kopīgā pasākumā tikās vairāk nekā 130 bijušie Latvijas sportisti, kas savulaik mājup pārveduši ne vienu vien medaļu. Pateikties senioriem par sniegto artavu Latvijas sporta kultūras veidošanā tieši pēc Pasaules kausa izcīņas trešā posma Kanādā bija ieradušies arī Latvijas trīskārtējie olimpiskie medaļnieki kamaniņu braukšanā Andris un Juris Šici, portālu Diena.lv informēja pasākuma organizatori.

"Ikviens no fonda dalībniekiem ir patiesi laimīgs satikt savus līdzgaitniekus, jo nereti vecumdienas tiek pavadītas vienatnē un īsti nav pat ar ko aprunāties," par Latvijas Olimpiešu sociālā fonda (LOSF) dalībnieku atkalsatikšanos stāsta fonda vadītāja, Latvijas basketbola leģenda Uļjana Semjonova. "Kādreiz starmešu gaismā esošie sportisti ļoti novērtē, ka par viņiem atceras, tos uzmundrina un atbalsta. Man viņi visi ir gluži kā bērniņi, zinu par katru – kāda kaite, kas uz sirds, pat cik mazbērnu," pauž Semjonova.

"Ir svarīgi, lai mēs atbalstītu Latvijas sportistus ne tikai tad, kad tiek gūti panākumi, bet arī tad, kad ir sasnieguši cienījamu vecumu. Šis fonds darbojas ar apbrīnojamu pašaizliedzību un komanda veic nenovērtējamu darbu, rūpējoties par senioriem visā Latvijā. Vai tie būtu pārtikas produkti, kas tiek sagādāti, vai tā būtu saruna atkalsatiekoties – tieši fonda darbinieki zina, kas kādreizējiem sportistiem ir visnepieciešamākais," par sadarbību ar LOSF stāsta kafijas ražotāja Melnā Kafija ģenerāldirektors Mārtiņš Čakste. "Arī jaunākajai paaudzei vajadzētu zināt savus varoņus, tāpēc šim notikumam par godu tika izveidots īpašs kalendārs ar Latvijas zināmākajiem sportistiem. Diemžēl, gadā ir tikai 12 mēneši un visus mēs kalendārā parādīt nevarējām, bet kopā ar LOSF arī nākamajos gados rūpēsimies, lai atgādinātu par kādreizējo sportistu spožajiem sasniegumiem!" pārliecināts Čakste.

"Šī nav pirmā reize, kad atrodamies vienā zālē ar tik daudz sportistiem, bet noteikti šī ir pirmā reize, kad kopā saskaitīto gadu skaits ir tik ievērojams," komentē kamaniņu braucējs Juris Šics, pateicoties priekšgājējiem par rādīto piemēru un sniegto iedvesmu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas