Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Grib panākt mediju politikas pamatnostādņu pārskatīšanu

Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) nosūtījusi vēstuli premjeram Mārim Kučinskim (ZZS), kultūras ministrei Dacei Melbārdei (NA), visām Saeimas frakcijām un citām amatpersonām, aicinot atcelt Latvijas mediju politikas pamatnostādnes 2016.–2020. gadam, jo uzskata, ka darba grupā, kas tās izstrādāja, veikti demokrātijas principu pārkāpumi. Ne Ministru prezidents, ne Kultūras ministrija gan nav plānojuši atgriezties pie sarežģītās diskusijās tapušā dokumenta un to pārskatīt, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Diskusiju pamatā bija iebildumi pret to, ka pamatnostādnēs lielā mērā ierobežota pašvaldību informatīvo izdevumu darbība. Tomēr tagad LLPA kā galvenos argumentus, kāpēc dokumentu vajadzētu atcelt, min to pieņemšanas nedemokrātisko veidu.

"Darba grupā nav ņemti vērā LLPA un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvju priekšlikumi, norādot uz to nekompetenci. Tāpēc var uzskatīt, ka minētās pamatnostādnes ir apstiprinātas uz darba grupas vadītāja Roberta Putņa personīgā viedokļa pamata, ignorējot LLPA, kura pārstāv vairāk nekā 50% visu Latvijas iedzīvotāju ar tās biedru – Latvijas lielo pilsētu pašvaldību –  starpniecību un citu darba grupā pārstāvēto publisko un juridisko personu pārstāvju viedokli," teikts paziņojumā. 

Diena vēlējās precizēt galvenos iebildumus, tāpēc vērsās LLPA. Organizācijas izpilddirektors Viktors Valainis atrodas ārzemēs, bet LLPA sabiedrisko attiecību konsultante Dagnija Dižbite-Svarinska rosināja jautāt Ventspils domē, no kurienes nākusi iniciatīva, kuru citu lielo pilsētu pārstāvji atbalstījuši.

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) par galveno LLPA neapmierinātības iemeslu minēja nevis pašvaldības izdevumu ierobežošanu, bet gan situāciju, kad reklāmas tirgū atrodas gan komercmediji, gan mediji, kam ir valsts dotācija. "Ja neviens, tad neviens. Vai nu neviena publiska persona, vai visas," Dienai teica Lembergs. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 4.janvāra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas