Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Grib pārdot Latvijas Avīzi

Akciju sabiedrība Ventbunkers "veic darbības, lai atsavinātu tai piederošo 100% līdzdalību AS Lauku avīze", teikts Ventbunkera pagājušā gada pārskatā, kas ir publiskots pavisam nesen – 15. augustā, otrdien vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Kā zināms, akciju sabiedrība Lauku avīze ir laikraksta Latvijas Avīze, kā arī vairāku nedēļas vai ikmēneša žurnālu (Mājas Viesis, Praktiskais Latvietis, Agrotops u. c.) izdevēja. Ventbunkera gada pārskatā šī informācija iekļauta sadaļā Notikumi pēc pārskata gada beigām. No gada pārskata teksta izriet, ka Lauku Avīzes pārdošana ir cieši saistīta ar akciju sabiedrības VB mediju grupa nodibināšanu šā gada aprīlī, iemaksājot tās pamatkapitālā 2,7 miljonus eiro.

Ventbunkera gada pārskatā uzsvērts, ka uz šā dokumenta "sagatavošanas brīdi" VB mediju grupa jau ir bijusi pārdota. "Sabiedrība (t. i, Ventbunkers) ir pilnībā atsavinājusi savu līdzdalību šajā meitas sabiedrībā," nepārprotami teikts gada pārskatā, kas apstiprināts 22. jūlijā.

Tāpat zīmīgi, ka gada pārskatā ir teikts: "2015. gada peļņas un zaudējumu aprēķinā ir atzīts ieguldījuma AS Lauku avīze vērtības samazinājums par 2,9 miljoniem EUR" jeb līdz 2,7 miljoniem eiro - t. i., līdz tādai pašai summai, kāds ir akciju sabiedrības VB mediju grupa pamatkapitāls.

Interesanti, ka par notikušo darījumu maz zināja stāstīt pat akciju sabiedrības Lauku avīze padomes priekšsēdētājs miljonārs Olafs Berķis. Vaicāts, vai darījums ar akciju sabiedrības Lauku avīze pārdošanu ir noslēdzies un kurš ir tās ieguvējs, Berķis teica: "Tas jums jājautā Ventbunkeram. Cik es zinu, tad restrukturizācijā ir uztaisīts meitas uzņēmums, kas acīmredzot tiks pārdots."

Vaicāts, kam pārdots meitas uzņēmums, jo gada pārskatā rakstīts, ka meitas uzņēmuma pārdošana jau ir notikusi, Berķis atbildēja: "Palasiet uzmanīgāk gada pārskatu. Es nedomāju, ka tas ir tā. Visticamāk, meitas uzņēmums tika uztaisīts, lai pārstrukturizētu aktīvus."

Vaicāts, ko viņš pats kā Ventbunkera akcionārs domā par notiekošo restrukturizāciju, Berķis atbildēja: "Es tur esmu, kā saka, baltās ķēves piektā augumā akcionārs. Cik es zinu, tad darījums nekāds nav noticis un nekas nav mainījies. Bet galvot es nevaru."

Vaicāts, vai viņš nav dzirdējis, ka Latvijas Avīzi plāno pārdot ar Krieviju saistītiem uzņēmējiem, Berķis atbildēja: "Nē! Neesmu gan," lasāms Neatkarīgajā.

Kā zināms, likums akciju sabiedrībām nepieprasa publiskot savus akcionārus, līdz ar to, ja kāda akciju sabiedrība pati to nevēlas, tās īpašnieki publiski nebūs zināmi.

Tomēr 2011. gadā likumā Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem tika ielobēts 10.2 pants Atklāšanās pienākums, kurā teikts: "Masu informācijas līdzekļu dibinātājiem un īpašniekiem, kuri ir kapitālsabiedrības, ir pienākums Komerclikumā noteiktajos gadījumos un kārtībā informēt Komercreģistra iestādi par to patiesajiem labuma guvējiem."

Datu bāze Firmas.lv liecina, ka pēdējā laikā nav mainījusies nedz akciju sabiedrības Lauku avīze, nedz akciju sabiedrības VB mediju grupa vadība, ja neskaita Edgara Ciniņa aiziešanu no Lauku avīzes padomes šā gada jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas