Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IATA: Omikrona paveida izplatība novembrī būtiski samazinājusi lidmašīnu biļešu tirdzniecību

Lidmašīnu biļešu tirdzniecība pasaulē pērnā gada novembrī reģistrējusi strauju kritumu, jo valdības pārāk asi reaģēja uz koronavīrusa omikrona paveidu un atkārtoti slēdza savu valstu robežas, trešdien paziņoja Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA).

IATA norāda, ka lidmašīnu biļešu pārdošanas apjoms novembrī, salīdzinot ar pirmspandēmijas līmeni 2019.gada novembrī, samazinājies par 60,5%.

"Diemžēl valdības novembra izskaņā pārāk asi reaģēja uz omikrona paveida izplatību un atkal izmantoja iepriekš pielietotās, taču neveiksmīgās metodes ar robežu slēgšanu, pārmērīgu ceļotāju testēšanu un karantīnas noteikšanu, lai ierobežotu izplatību," skaidro IATA prezidents Vilijs Volšs.

Viņš vēsta, ka tādējādi biļešu tirdzniecība samazinājusies arī decembrī un janvāra sākumā, kas liecina, ka sagaidāms sarežģīts pirmais ceturksnis.

Oktobrī asociācija prognozēja, ka starptautisko aviokompāniju zaudējumi šogad veidos 11,6 miljardus dolāru, salīdzinot ar 51,8 miljardiem dolāru, kas lēsti pagājušajam gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas