Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Iedzīvotāji atbalsta priekšlikumu par bezmaksas latviešu valodas kursiem

Līdz svētdienai, 11.martam, sabiedrības diskusiju platformā MūsuValsts ikviens Latvijas iedzīvotājs var izvērtēt 10 priekšlikumus, kā veiksmīgāk saliedēt sabiedrību. Pagaidām diskusiju platformā MūsuValsts vislielāko atbalstu ieguvis priekšlikums piešķirt valsts finansējumu bezmaksas latviešu valodas kursu nodrošināšanai, portālu Diena.lv informēja Providus pētniece Dace Akule.

Kā vēstīts, pilsoņu debatēs par integrāciju Rīgā 25.-26.februārī piedalījās 42 pēc nejaušās atlases principiem ielūgti Latvijas iedzīvotāji. Viņi ar profesionālu moderatoru palīdzību, kā arī ekspertu un politiķu iesaistīšanos,
meklēja kompromisus un izstrādāja šādus 10 priekšlikumus.

Tāpat populāras ir idejas par kopīgu svētku svinēšanu un medijiem kā integrācijas veicinātājiem. Mazāku atbalstu pagaidām guvuši ierosinājumi rīkot plašākas diskusijas par okupāciju, piešķirt pilsonību jaundzimušajiem un vidusskolu absolventiem, kā arī sniegt priekšrocības partijām, kurās ir dažādu tautību pārstāvji.

Pēc rezultātu apspriešanas internetā notiks vairākas diskusijas ar ekspertiem un politiķiem par iespējām īstenot izstrādātos priekšlikumus. Viņu vērtējumi un idejas, kā arī informācija par jau paveikto konkrētajā jomā tiks apkopota īpašā ziņojumā, ko publicēs šā gada septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas