Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Iekšlietu nozares amatpersonas kopā ar janvāra algu saņems izdienas pabalstu trīs mēnešalgu apmērā

Iekšlietu nozares amatpersonas kopā ar janvāra algu saņems izdienas pabalstu, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrija (IeM).

Balstoties uz Finanšu ministrijas rīkojumu, iekšlietu ministra Riharda Kozlovska pagājušā gada nogalē parakstītais dokuments nosaka pagaidu budžeta 2019.gadam sadalījumu Iekšlietu ministrijas padotības iestādēm, programmām un apakšprogrammām.

Kā uzsver IeM, pagaidu budžetā ir rasts finansējums sociālās garantijas atjaunošanai, lai kopā ar 2019. gada janvāra mēnešalgas izmaksu iekšlietu nozares dienestu - Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas, Drošības policijas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) - amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm saņemtu izdienas pabalstu triju mēnešalgu apmērā, kas pienākas par pieciem nepārtrauktiem izdienas gadiem.

"Policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem un cietumos strādājošām amatpersonām ir izpildīts solītais. Ļoti saspringtos apstākļos, kad jaunā valdība nav vēl izveidota un 2019.gada budžeta finansējums ir ierobežots, ir panākts finansējums ministrijas vienai no būtiskākajām prioritātēm - amatpersonu izdienas pabalstam. Esmu pārliecināts, ka tam turpmāk būs ievērojama stimulējoša un motivējoša nozīme sociālo garantiju sistēmā, lai mazinātu kadru mainību un kvalificēti cilvēki uzsāktu dienestu iekšlietu dienestos. Vēlos pateikties arī jaunajai Saeimai par izpratni un atbalstu iekšlietu nozares stiprināšanā," paziņojis Kozlovskis.

Izmaiņas Atlīdzības likumā, kuras pieņēma 2013.gadā, nosaka, ka no šodienas iekšlietu nozares dienestu un IeVP amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm ir tiesības saņemt pabalstu triju mēnešalgu apmērā ik pēc pieciem nepārtrauktiem izdienas gadiem.

Izdienas pabalsta izmaksai iekšlietu dienestiem un IeVP budžetā piešķirti 41,3 miljoni eiro.

Top komentāri

Kims
K
Tas gan labi: Jo mazāk kādā valstī imigrantu-jo labāk.
vesti.lv
v
ЧИСЛО ЛАТВИЙЦЕВ СОКРАТИЛОСЬ ЕЩЕ НА 150 -200 ЧЕЛОВЕК ЗА ПОСЛЕДНИЕ СУТКИ. И ЭТО ОЧЕНЬ РАДУЕТ. ТАКАЯ ТЕНДЕНЦИЯ БУДЕТ ПРОДОЛЖАТЬСЯ И ВОЗРАСТАТЬ В 2019., 2020 И.Т.Д.
Tereza Mendoza
T
Tas ir pareizi! Latvieši ir lieli noziegumu fani, tāpēc policijai darba daudz. Īpaši tiem korpulentajiem kungiem ar trulām idiotu sejām ir jāmaksā vairāk, jo viņiem ir vairāk jāēd, lai saostu pēdas zagļiem un nezagļiem ar formu un bez formas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas