Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ierosina disciplinārlietu pret tiesu izpildītāju saistībā ar nekustamo īpašumu Uzvaras bulvārī

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome (LZTIP) ierosinājusi disciplinārlietu pret tiesu izpildītāju Andri Sladzu par viņa rīcību saistībā ar nekustamā īpašuma Uzvaras bulvārī 3a, Rīgā, pārņemšanu jaunā īpašnieka valdījumā.

Kā aģentūru LETA informēja LZTP priekšsēdētājs Andris Spore, Sladzs tika uzaicināts uz LZTP 8.janvāra sēdi mutvārdu paskaidrojumu sniegšanai. Izvērtējot šos zvērināta tiesu izpildītāja sniegtos mutvārdu paskaidrojumus sēdes laikā, kā arī zvērināta tiesu izpildītāja LZTP iesniegtos rakstveida paskaidrojumus un lietas materiālu kopijas, LZTP konstatēja zvērināta tiesu izpildītāja rīcībā vairākus profesionālās ētikas normu pārkāpumus.

Ievērojot minēto, LZTP rīkojās atbilstoši tai noteiktajai kompetencei zvērinātu tiesu izpildītāju disciplināruzraudzības jomā un vienbalsīgi pieņēma lēmumu ierosināt disciplinārlietu pret zvērinātu tiesu izpildītāju Sladzu par profesionālās ētikas normu pārkāpšanu.

"Atbilstoši likumā paredzētajai kārtībai ierosinātās disciplinārlietas materiāli septiņu dienu laikā tiks nosūti tieslietu ministram ar lūgumu nodot tos izskatīšanai disciplinārlietu komisijai," paskaidroja Spore.

Komentējot iespējamo sodu, ko disciplinārlietu komisija konkrētajā gadījumā var piemērot Sladzam, Spore paskaidroja, ka likumdevējs disciplinārlietu komisijai ir piešķīris gana plašas pilnvaras - Sladzam var tikt izteikta piezīme, rājiens, uzlikts naudas sods no 150 līdz 1430 eiro apmērā, kā arī viņu var atcelt no amata.

Tā kā izvērtējot lietas materiālus, LZTP konstatēja Sladza rīcībā arī iespējamus normatīvo aktu pārkāpumus, kurus LZTP nav tiesīga izvērtēt, visi lietas materiāli tuvāko dienu laikā papildus tiks nosūtīti arī tieslietu ministram, lai viņš atbilstoši savai kompetencei izvērtē nepieciešamību ierosināt disciplinārlietu pret zvērinātu tiesu izpildītāju par zvērinātu tiesu izpildītāju darbību regulējošu normatīvo aktu pārkāpumiem, turpināja Spore.

Papildus LZTP lūgs tieslietu ministru izvērtēt nepieciešamību atstādināt zvērinātu tiesu izpildītāju Sladzu no amata darbību veikšanas līdz disciplinārlietas izskatīšanai.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas