Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ierosinātas disciplinārlietas pret televīzijas operatora aizturēšanā iesaistītajiem policistiem

Valsts policija (VP) ierosinājusi vairākas disciplinārlietas pret policistiem, kuri janvāra beigās protesta akcijā pie Krievijas vēstniecības bija iesaistīti televīzijas operatora nogādāšanā policijas iecirknī, aģentūrai LETA pastāstīja VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis atturējās komentēt, kādu sodu varētu saņemt incidentā iesaistītie policisti, taču tas nebūs bargākais - atvaļināšana no dienesta. Likums paredz, ka policistiem var piemērot kādu no šiem disciplinārsodiem - piezīmi, rājienu, algas samazināšanu, pazemināšanu dienesta pakāpē, pazemināšanu amatā vai atvaļināšanu no dienesta.

Jau ziņots, ka incidentā bija iesaistīti darbinieki, kas ikdienā nestrādā masu pasākumos. Notikumā iesaistītie darbinieki ikdienā apsargā objektus un nenodarbojas ar administratīvo pārkāpumu fiksēšanu un protokolu noformēšanu. Policija jau iepriekš paziņojusi, ka vērtēs šo darbinieku apmācību.

26.janvārī Rīgā, pie Krievijas vēstniecības, notika protesta akcija pret Krievijas agresiju Ukrainā. Protesta laikā policijas darbinieki aizturēja TV3 operatoru Sergeju Medvedevu. Skaidrojot savas aizturēšanas iemeslus, operators aģentūrai LETA sacīja, ka policists esot nobijies, ka operators filmē viņa neizpildīto darba pienākumu, proti, faktu, ka nav savāktas izmētātās lapiņas ar uzrakstiem par Putinu.

Kārtībsargi pēcāk esot visiem spēkiem centušies viņu dabūt prom no notikuma vietas, lai tur notiekošais netiktu piefiksēts. Pēc operatora komentāriem par preses brīvību viņam paziņots, ka jādodas uz iecirkni. Pēc tam operators tika atbrīvots, ir noformēts administratīvais protokols, taču Medvedevam neviens neesot paskaidrojis, pēc kādiem likuma pantiem tas darīts, un viņam neesot iedoti nekādi dokumenti.

VP pret operatoru sākusi administratīvās lietas.

Operatora nogādāšana iecirknī izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā, un VP priekšnieks paziņoja, ka notikumi pie Krievijas vēstniecības liek apšaubīt konkrēto policijas darbinieku profesionalitāti. Par policistu rīcību tika sākta dienesta pārbaude.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas