Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ieslodzījuma vietās kopumā izdevies tikt galā ar Covid-19 izplatību

Ieslodzījuma vietās kopumā patlaban ir izdevies tikt galā ar Covid-19 izplatību, lai gan vēl astoņi ieslodzītie ārstējas cietumu slimnīcā, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē paziņoja Tieslietu ministrijas Kriminālsodu izpildes politikas nodaļas vadītāja Kristīne Ķipēna.

"Ieslodzījuma vietu sistēmā ir izdevies tikt galā ar Covid-19 infekcijas nokļūšanu [ieslodzījuma vietās], kura notika pērn novembra sākumā," norādīja Ķipēna.

Patlaban visā sistēma ir ar Covid-19 inficējušies tikai astoņi ieslodzītie un tie izvietoti cietumu slimnīcā. Sasirgušajiem slimības gaita ir viegla, piebilda Ķipēna.

Jau ziņots, ka sakarā ar epidemioloģisko situāciju valstī un nepieciešamību ierobežot Covid-19 izplatības risku ieslodzījuma vietās, izdots rīkojums, kurš paredz pārtraukt īslaicīgās satikšanās ieslodzījuma vietās līdz 2021.gada 7.martam, proti ieslodzītos klātienē joprojām nevarēs apciemot.

Tāpat Jēkabpils cietumā no 2.februāra pārtraukta iepriekš Covid-19 izplatības dēļ izsludinātā karantīna. Pērn Covid-19 atklāja arī Jelgavas cietumā, un arī šajā ieslodzījuma vietā karantīna ir beigusies.

Rīgas Centrālcietumā karantīna tika pagarināta līdz 2021.gada 5.februārim.

Savukārt, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju Daugavgrīvas cietumā, karantīna šajā ieslodzījuma vietā tiek pārtraukta no 22. janvāra.

Iļģuciema cietumā karantīna pārtraukta ar 16. janvāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas