Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Iespējamie LTV vadītāji - Tjarve, Krivma un Belte

Konkursa otrajā kārtā uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem, iespējams, iekļuvis arī bijušais LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve, mediju holdinga Baltic Media Alliance kādreizējais izpilddirektors Ivars Belte, kā arī TNS Latvia valdes priekšsēdētāja Ginta Krivma, liecina portāla Diena.lv rīcībā nonākusī informācija.

Kā ziņots, NEPLP nobalsojusi par deviņiem kandidātiem, kas iekļuvuši konkursa uz LTV valdes locekļu amatiem otrajā kārtā. Tiesa gan NEPLP pagaidām nepublisko otrās kārtas pretendentu vārdus, solot tos atklāt publiskā diskusijā 25.februārī, kad notiks tikšanās ar LTV darbiniekiem. Ne vairāk kā trīs katra amata kandidāti, kas saņēmuši augstāko novērtējumu, turpina dalību otrajā kārtā. Pretendentu izvērtēšana notiks līdz 28.februārim.

Starp otrajā kārtā iekļuvušajiem konkursa pretendentiem, iespējams, ir arī vairāki LTV līdzšinējie administrācijā ilgstoši strādājoši cilvēki - LTV1 kultūras, izklaides un bērnu raidījumu satura redaktore Daina Markova, kā arī LTV7 satura redaktore Jana Semjonova, kura portālam Diena.lv apstiprināja savu iekļūšanu konkursa otrajā kārtā. Viņa savā darbā kā galveno prioritāti izvirza kvalitatīvu televīzijas saturu, kura galvenie "vaļi" ir ziņas un informatīvie raidījumi. Turpretim D.Markova savu dalību konkursā noliedza.

Savukārt R.Tjarve nevēlējās komentēt procesu un atturējās vērtēt savas izredzes: "Man nav informācijas par pretendentiem, nezinu kuri kandidāti turpinās sarunas par iekļūšanu LTV valdē." G.Krivma atzīst, ka viņai šāds piedāvājums patiešām ir izteikts, par ko ir informēta arī viņas esošās darba vietas vadība. "Tālāk es nevaru neko citu komentēt. Es taču vadu pilnīgi citu uzņēmumu un man arī nav detalizētākakas informācijas," sacīja G.Krivma.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants, lūgts komentēt Diena.lv rīcībā esošo informāciju un to, kādēļ konkursa otrajā kārtā iekļuvuši tieši šie cilvēki, atbildēja, ka viņam "nekādi uzvārdi neesot zināmi" un tāpēc viņš komentārus nesniegs.

Savukārt NEPLP locekle Aija Cālīte-Dulevska norādīja, ka starp deviņiem otrajā kārtā iekļuvušajiem pretendentiem ir arī ar televīziju nesaistīti kandidāti. Par to, kādēļ tik daudz uzvārdu tomēr ir saistīti ar LTV, ieskaitot pat bijušo ģenerāldirektoru, Dulevska norāda, ka viens no svarīgiem priekšnoteikumiem kandidātiem ir darba specifikas pārzināšana, jo viņiem jau nākamajā dienā pēc stāšanās amatā būs jāspēj nodrošināt, lai ar līdzšinējiem resursiem LTV sekmīgi spēj nostrādāt līdz jauna sabiedriskā medija izveides brīdim. Dulevska arī uzsvēra, ka visiem pretendentiem būs jātiekas ar LTV kolektīvu, kā arī noteikti tiks ņemta vērā kandidātu reputācija.

Tikmēr vairāki portāla Diena.lv aptaujātie eksperti uzskata, ka NEPLP jau tagad būtu jāpublisko to deviņu kandidātu vārdi, kas iekļuvuši konkursa uz LTV valdes locekļu amatiem otrajā kārtā. Organizācijas Sabiedrība par atklātību - Delna padomes priekšsēdētāja Inese Voika uzskata, ka šāda rīcība vairotu sabiedrības uzticību pašam atlases procesam, ka tas ir caurspīdīgs un brīvs no politiskas ietekmes. Tas, viņasprāt, ir īpaši svarīgi tādēļ, ka līdz šim LTV vadība ir izvēlēta necaurspīdīgā veidā.

"Šo amatu nozīmīgumu es salīdzinātu ar KNAB [Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja – red.] priekšnieka amatu, kurā kandidātu vārdi bija zināmi jau atlases procesā. Turklāt LTV valdes locekļu pretendentu vārdi jau cirkulē mediju telpā, līdz ar to es domāju, ka nav nekāda pamata slepenībai," pauda Voika.

Arī Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka uzskata, ka NEPLP būtu jāatklāj visu kandidātu vārdus. "Sabiedrībai ir tiesības to zināt. Ja būtu atklāti visi, tad būtu mazāk spekulāciju, vai šie deviņi ir vienīgie, pareizie un taisnīgie," uzskata Līdaka.

Turpretī žurnāliste Baiba Strautmane Dienai.lv atzinīgi vērtēja valdes locekļu izraudzīšanās kārtību. Viņa nepiekrīt to cilvēku apgalvojumiem, kuri uzskata, ka valdes veidošanas process ir pārlieku politizēts. Gluži otrādi – Strautmanei radies iespaids, ka personāla atlases uzņēmums Fontes patiešām cenšas atrast labus un profesionālus cilvēkus, kuri varētu izglābt radošā un strukturālā krīzē ieslīgušo LTV.

"Ja tiek meklēti tiešām profesionāli cilvēki, kas varētu kompetenti darīt darbu, tad es ļoti labi saprotu to argumentu, ka acīmredzot vismaz lielai daļai jau šobrīd ir darbs. Tāda priekšlaicīga parādīšanās publiskajā apzelēšanā nekādā veidā nevar nākt cilvēkam par labu," uzskata žurnāliste.

Strautmane gan norāda, ka kandidātu izvērtēšanas posmam pēc diskusijas ar televīzijas darbiniekiem vajadzētu būt nedaudz garākam. "Ja mēs negribam, lai sabiedrība analizē, tad, protams, pietiks, bet, ja gribam, lai viņi tiek izvērtēti, tad nepietiks," līdzīgu viedokli pauda Līdaka.

Portālam Diena.lv pagaidām nav izdevies sazināties ar Ivaru Belti.

(precizēta 4.rindkopa )

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas