Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Iespējams, būs jāmaksā 0,50 lati par iebraukšanu Kandavā un Abavas senlejā

Kandavas novada deputāti nobalsojuši par ieceri noteikt iebraukšanas maksu pilsētas teritorijā un Abavas senlejā, vēsta portāls ntz.lv. Iecere nodota sabiedriskajai apspriešanai.

Iecere paredz noteikt 50 santīmu iekasēšanu no iebraucējiem novadā, uzstādot maksas automātus pie Ventspils šosejas, pagriezienā uz Kandavu, un pie Plostiem.

Kandavas novada domes priekšsēdis Rolands Bārenis (LZS) Dienai pastāstīja, ka doma par iebraukšanas maksas noteikšanu pilsētā ir radusies, vērtējot Eiropas pieredzi. Kandavas novada teritorijā atrodas Abavas senleja, Ķužu purvs, kā arī vecpilsēta. Ielas un ceļi neesot remontēti 30 gadus, un šim mērķim arī neesot naudas. Ja sabiedriskajā apspriešanā, kas ilgs sešus mēnešus, idejai par iebraukšanas maksas noteikšanu būs atbalsts, tad šī nauda tiks izlietota ceļu, māju un Abavas senlejas uzturēšanai.

Kandavā 2012.gadā paredzēts sadraudzības pilsētu plašs pasākums, uz kuru ieradīsies viesi no 14 Eiropas pilsētām, un tāpēc ir svarīgi līdz tam sakārtot pilsētu, sacīja R.Bārenis. Ceļu caur Kandavu daudzi izmanto, lai nokļūtu Kuldīgā, bet pašvaldības vadītājs norādīja, ka to būs iespējams izdarīt pa apbraucamajiem ceļiem — caur Zemīti, vai braucot tālāk pa Ventspils šoseju un tad caur Stendi. Pa šo maršrutu jau tagad iet smagais autotransports.

Novada iedzīvotājiem paredzēts izsniegt iebraukšanas kartes, kuras būs vai nu par brīvu, vai par simbolisku samaksu.

(papildināta no 3.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Plašāk par ieceri lasi portālā ntz.lv!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas