Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ievēl Latvijas Studentu apvienības jauno valdi

Sestdien Rīgas Starptautiskajā Ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (RISEBA) notika Latvijas Studentu apvienības (LSA) valdes vēlēšanas, portālu Diena.lv informēja LSA pārstāve Sintija Segleniece.

Par LSA viceprezidentu tika ievēlēts Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes bakalaura studiju programmas students Jānis Kārklītis, kurš vēlas panākt mazo studējošo pašpārvalžu attīstību, veidot un pārraudzīt, lai pasākumi un projekti kļūtu studentiski lietišķi un uzlabot domes darbību. Sabiedrisko attiecību virzienu turpmāk vadīs un LSA tēla atpazīstamību veicinās Biznesa augstskolas Turība Sabiedrisko attiecību fakultātes studente Sintija Segleniece. Par apvienības finansēm un atbalstītāju piesaisti rūpēsies Banku augstskolas studente Elīna Stepiņa. No Biznesa augstskolas Turība studentu vidus LSA valdes Juridiskā virziena vadītāja amatā ievēlēta Sabīne Ālmane. Studiju kreditēšanas un citas studentiem nozīmīgas problēmas turpmāk risinās Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantūras studente, Sociālā virziena vadītāja Sanita Balode.

"Jaunievēlētā valde ir labs sākums iepriekšējās darba turpinājumam, kopīgi aizstāvot studentu lietu - taisnu un cietu," sacīja LSA prezidents Edvards Ratnieks. Viņš uzsvēra, ka pozitīvs aspekts ir plašā augstskolu pārstāvniecība valdē, apvienojot gan valsts un privāto, gan lielo un mazo augstskolu pārstāvjus, kuri studē kā bakalaura, tā maģistrantūras un pat doktorantūras studiju programmās. E.Ratnieks piebilda, ka katram valdes loceklim ir sava pieredze un skatījums uz lietām, kas noteikti nesīs jaunus, inovatīvus priekšlikumus un problēmu risinājumus, ko LSA izmantos augstākās izglītības politikas veidošanā.

Vēlēšanās viesojās arī Lietuvas Studentu apvienības (LSS) viceprezidents Maksims Milto, kurš izteica atzinību par iepriekšējās valdes darbības laikā paveikto un sniedza padomus starptautiskās komunikācijas attīstības veicināšanai.

Pirms valdes vēlēšanām tika apstiprinātas izmaiņas nolikumā par pārstāvju deleģēšanu ārējās kvalitātes novērtēšanā, apstiprināta LSA pozīcija jautājumā par personas datu aizsardzību, kas saistīta ar vairāku deputātu ierosinātajām izmaiņām fizisko personu datu aizsardzības likumā, kā arī jaunā valdes modeļa apstiprināšana, kas paredz bijušā Starptautiskā virziena nomaiņu pret Jaunatnes politikas un starptautisko lietu virzienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas