Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ieviešot elektronisko caurlaižu sistēmu Jūrmalā, sodu piemēros par visām nelegālajām iebraukšanas reizēm

Līdz ar elektroniskās caurlaižu sistēmas ieviešanu, iebraucot Jūrmalā bez caurlaides, sods tiks piemērots par visām nelegālajām iebraukšanas reizēm, pauž Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Kivkucāns.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Leite aģentūru LETA informēja, ka šogad mainīsies iebraukšanas caurlaižu kontroles kārtība - kontrole notiks arī ar videotehnisko ierīču starpniecību. Pie iebraukšanas ir uzstādītas videotehniskās ierīces, kuras fiksē iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numurus, ko pašvaldība salīdzina ar datubāzi. Datubāzē ir pieejami to transportlīdzekļu dati, kuriem ir iegādāta ilgtermiņa elektroniskā iebraukšanas caurlaide. No 1.aprīļa arī vienreizējo, ar mobilo sakaru starpniecību iegādāto, caurlaižu dati būs redzami datubāzē.

Ikviens transportlīdzeklis, kas iebrauc pilsētā, tiks fiksēts, un tā reģistrācijas numurs salīdzināts ar datubāzi. Tā rezultātā pašvaldības policijai būs informācija par tām automašīnām, kuras iebraukušas pilsētā bez caurlaides.

Vienreizējās iebraukšanas caurlaides, kas iegādātas caurlaižu automātos, no 1.aprīļa tāpat kā līdz šim kontrolēs pašvaldības policija. Arī caurlaižu iegādes automātus drīzumā uzsāks aprīkot ar tehnisku papildinājumu, kur autovadītājam, iegādājoties caurlaidi, būs jāievada automašīnas numurs. Attiecīgi arī informācija par vienreizējām iebraukšanas caurlaidēm drīzumā pašvaldības policijai būs pieejama elektroniski. Līdz tam kontroli uz vietas nodrošinās pašvaldības policija.

Kivkucāns vērš uzmanību, ka līdz ar elektronisko caurlaižu sistēmas ieviešanu šogad, iebraucot pilsētā bez caurlaides, sods varēs tikt piemērots par visām reizēm, kurās autovadītājs iebraucis pilsētā bez caurlaides, jo pašvaldības policijas rīcībā būs informācija par katru transportlīdzekļa iebraukšanas reizi - to fiksēs videotehniskās ierīces pie iebraukšanas punktiem pilsētā.

"Ja iepriekš sodīt par iebraukšanu bez caurlaides varējām tikai automašīnas apturēšanas brīdī, tad šogad, apstādinot transportlīdzekli bez iebraukšanas caurlaides, mēs redzēsim informāciju par katru transportlīdzekļa iebraukšanas reizi un varēsim piemērot sodu par visām reizēm," uzsver Kivkucāns un aicina transportlīdzekļu vadītājus būt godprātīgiem un ievērot noteikumus, iegādājoties caurlaidi, iebraucot pilsētā.

Vienreizējas iebraukšanas caurlaides maksā divi eiro, savukārt par iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalā bez caurlaides paredz piemērot administratīvo sodu 50 eiro apmērā. To nosaka Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 12.janvāra saistošie noteikumi par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Par iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā jāmaksā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim.

Top komentāri

Jūrmalniekiem būs jāmaksā Babītei
J
Katru rītu tūkstošiem jūrmalnieku drāžas cauri Babītei, piecūko gaisu un neko nemaksā! Un neviens netiek sodīts. Katru vakaru tūkstošiem jūrmalnieku drāžas cauri Babītei, piecūko gaisu un neko nemaksā! Un neviens netiek sodīts. Bet, kad kāds no Babītes pagasta grib aizbraukt uz tuvāko veikalu, tad vai nu maksā, vai tiksi sodīts. Kopumā tas ir cūciski!
Ilze
I
Un kā es varēšu aizbraukt uz savu deklarēto īpašumu Jūrmalā ar īres mašīnu? Šādu opciju Domes piedāvājumā neatradu! Svarīga jau nav mašīna un piederība, bet cilvēks, kas deklarēts Jūrmalā un dzīvo tur paaudzēm. Un kāpēc Jūrmalas Dome man noteiks, cik mašīnas var būt manā īpašumā vai valdījumā un tikai vienai pienākas caurlaide? Vai tad satversme nenosaka indivīda tiesības uz privātīpašumu (arī automašīnām) un pārvietošanās brīvību! Tad nu sanāk, ka zemes un īpašuma nodoklis man jāmaksā, bet ar kādu no saviem 2 auto mājās aizbraukt nevaru?
PSRS recidīvs
P
Arī PSRS laikos pie jūras bija aizliegtās zonas, kurās nedrīkstēja iebraukt bez īpašas atļaujas. Tikai atšķirībā no Trukšņsitijas par iebraukšanu nevajadzeja papildus maksāt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas