Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ikgadējā Lielā talka tiks pārcelta uz 16.maiju

Ņemot vērā Latvijā noteikto ārkārtējo situāciju Covid-19 pandēmijas dēļ, Lielās talkas organizatori pieņēmuši lēmumu pārcelt pasākumu no šā gada 25.aprīļa uz 16.maiju, liecina organizatoru publicētā informācija.

Vienlaikus organizatori aicina iedzīvotājus "neieslēgties savās mājās", bet gan vairāk laika pavadīt svaigā gaisā un organizēt "solo talkas", piedaloties ierobežotam skaitam cilvēku.

"Solo talku" vietas, līdzīgi kā pārējās talkošanas vietas, organizatori aicina atzīmēt interaktīvajā kartē, kuru var atrast pasākuma mājaslapā www.talkas.lv

"Šī karte var kalpot arī par uzskates līdzekli, kurā cilvēki redzēs citu "solo talkotāju" aktivitātes, tādēļ, sniedzot iespēju savu talku rīkot drošā attālumā vai citā dienā. Visi solo talcinieki ir aicināti ar savām aktivitātēm dalīties sociālajos tīklos, izmantojot mirkļbirkas "#solotalka", "#esmuvesels" un "#parveselulatviju", norāda pasākuma organizatore Vita Jaunzeme. 

Tiem, kuri izvēlēsies doties "solo talkās", organizatori iesaka būt uzmanīgiem un ievērot visas piesardzības un higiēnas prasības, vienlaikus "nepārspīlējot un nezaudējot veselo saprātu, uzturot možu garu un labvēlīgu attieksmi pret visiem apkārtējiem". 

Savukārt tiem iedzīvotājiem, kuri plāno pievienoties kopīgajai talkai 16.maijā, šogad tiks sniegta jauna iespēja, kā pieteikt savu tīrīšanas pasākumu, proti, sākot no šī gada ikviens talkotājs un organizators varēs atzīmēt un pieteikt divu veidu talkas - uzkopšanas un labiekārtošanas. 

Labiekārtošanas talkas var pieteikt ikviens iedzīvotājs, neatkarīgi no tā, vai tas notiek privātajā vai publiskajā sektorā. Uzkopšanas talkas ir tās, kuras notiek publiskās teritorijās un kurām ir nepieciešams pašvaldības saskaņojums, lai saņemtu bezmaksas maisus, un kurās tiek nodrošināta savākto atkritumu izvešana. 

Līdz ar labiekārtošanas vai uzkopšanas talkas vietas atzīmēšanu kartē cilvēks saņems pieeju savam talkas profilam, kas ļaus dalīties ar informāciju par konkrēto talkošanas vietu sociālajos tīklos.

Tikmēr tos, kuriem noteikta karantīna un pašizolācija, vai kuri vienkārši vēlas "pārlaist šo laiku drošībā savās mājās", organizatori aicina piedalīties Ideju Talkā, kura notiks otro gadu pēc kārtas Lielās talkas laikā. Tās laikā cilvēki ir aicināti dalīties ar savām idejām, kā padarīt Latviju un pasauli zaļāku, ilgtspējīgāku, drošāku un skaistāku, un to, kā risināt samilzušās vides problēmas ilgtermiņā. Savas idejas iedzīvotāji tiek aicināti sūtīt uz e-pastu "[email protected]" vai aizpildīt elektronisko anketu mājaslapā.

 

Top komentāri

Latvju puika
L
Kādēļ ne 9. maijā ? Lai krievlopu gejOrģiju lenteņi iet strādāt, jo pie betonpeņa šos nelaidīs tā kā tā...
00
0
Nekad aiz citiem neesmu sūdus savācis, un , arī nevākšu! Pats arī nepiediršu, lai nav jāvāc. Piedirš urlas un urlveidīgie, bet savāc - izrādīties gribētāji.
jānis
j
Ko šai laikā darīs plintnieces, viss taču sagatavots...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas