Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Imantas pedofila meklēšanu kavē upuru nesaistība ar noziedznieku

Imantas pedofila meklēšanu, ar ko policijai īpaši nesokas, ietekmē vairāki apstākļi, tostarp noziedznieka nesaistība ar upuriem, LNT raidījumam 900 sekundes atklāja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

"Noziedzniekam palīdz slēpties vairāki apstākļi - pirmkārt, persona izvēlas upuri nezinot, un šis faktors ārkārtīgi saildzina noziedznieka meklēšanu, jo upurim nav nekādas saistības ar noziedznieku; otrkārt - noziedznieks ir viens pats - viņš nestrādā grupā vai ar kādu kopā, viņš ir sociāli neaktīvs - nekur nepiedalās, nav iesaistījies," norāda Ķuzis. 

Pedofila meklēšanu kavē arī tas, ka noziedznieks, iespējams, iepriekš nav bijis policijas redzeslokā, piektdienas rītā Latvijas Radio pieļāva arī VP Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

"Visdrīzāk, noziedznieks noziegumus izdara pirmo reizi," atzina Grišins un uzsver, ka dzimumnoziegumu jomā Latvijā ir augsts recidīva procents, tāpēc policija ir pārbaudījusi visus cilvēkus, kas kādreiz bijuši saistīti ar šādiem noziegumiem vai par kuriem bijušas aizdomas, taču pārbaudīto vidū Imantas pedofils nav atrasts.

Tāpat nozieguma atklāšanu paildzina tas, ka cietušos bērnus nedrīkst ar jautājumiem par notikušo vēl vairāk traumēt. Grišins skaidro, ka sākotnēji ar cietušajiem bērniem strādā psihologi, kuri tikai pēc pāris mēnešu darba ļāvuši ar cietušajiem sākt komunicēt arī policijai, lai nenodarītu bērniem pāri atkārtoti.

Ar sabiedrības līdzdalību kopš pirmo noziegumu pastrādāšanas policija pārbaudījusi vairāk nekā 100 cilvēkus. Pašlaik policija sadarbībā ar Rīgas domi izplata iespējamā noziedznieka fotorobotus - tie tiek izvietoti visos dzīvojamos masīvos pie kāpņutelpām, sabiedriskajā transportā un sociālajos tīklos.

Ķuzis intervijā 900 sekundēm atklāj, ka meklētais noziedznieks, visdrīzāk, nāk tieši no Pārdaugavas, tādēļ īpaši uzmanīgiem jābūt tā Rīgas rajona iedzīvotājiem, taču policijas priekšnieks pieļauj, ka tagad noziedznieks varētu slēpties jau pavisam kaut kur citur. 

Savukārt Grišins norāda, ka policija sadarbojas arī ar ārvalstīm, lai noskaidrotu, vai laikā, kad Latvijā Imantas pedofils bija pieklusis, līdzīgi noziegumi nav pastrādāti kaimiņvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas