Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

IUB atļauj VNĪ turpināt Dailes teātra fasādes atjaunošanas iepirkumu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nav saskatījis pārkāpumus VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) rīkotajā būvdarbu iepirkumā par Dailes teātra fasādes atjaunošanu un atļāvis turpināt iepirkuma procedūru, aģentūru LETA informēja VNĪ.

Šā gada 4.septembrī SIA TecPro Construction bija IUB iesniegusi sūdzību par VNĪ rīkoto iepirkumu Dailes teātra fasādes un inženiertīklu vienkāršotai atjaunošanai.

VNĪ saņēmis IUB atzinumu par sūdzību, kurā konstatēts, ka iesniegums atzīstams par nepamatotu, un tajā izteiktie lūgumi ir noraidāmi un attiecīgi nav pamata lemt par aizliegumu pasūtītājam turpināt iepirkuma procedūru.

VNĪ informē, ka iepirkuma procedūra noslēgsies šīs nedēļas laikā, pēc tam VNĪ vērtēs iesniegtos piedāvājumus un līdz oktobra beigām būs zināms būvdarbu veicējs. VNĪ iepriekš noteiktais pretendentu pieteikšanās termiņš šajā iepirkumā bija 19.augusts, taču 21.augustā un 26.augustā šajā iepirkumā tika veikti grozījumi.

"Plānojot savus attīstības projektus, VNĪ meklē racionālāko un saimnieciski izdevīgāko risinājumu projekta īstenošanai. Dailes teātra energoefektivitātes uzlabošanai VNĪ piesaistījusi ES struktūrfondu finansējumu. Būvniecības darbus veiksim paralēli teātra darbības sezonai, netraucējot teātrim un skatītājiem," skaidroja VNĪ valdes locekle Sigita Janvāre.

Projekta ietvaros tiks siltinātas ārsienas, mainītas ārdurvis, logi, vārti, jumts, pārbūvēta apkures sistēma, kā arī pilnveidots apgaismojums gan uz skatuves, gan ēkā kopumā. Kopējais projekta budžets ir 1,7 miljoni eiro.

Projektu pilnībā plānots pabeigt līdz 2020.gada beigām, lai teātris savu simtgadi varētu sagaidīt savās atjaunotajās mājās.

Vienlaikus ar darbiem pie teātra ēkas sadarbībā ar Rīgas domi plānots sakārtot arī teātrim pieguļošo teritoriju - Dailes teātra priekšlaukumu un parka teritoriju, jo daļa Dailes teātra priekšlaukuma teritorijas ir pašvaldības, daļa valsts īpašumā. 

Jau ziņots, ka maijā noslēdzās Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotais metu konkurss Dailes teātra apkārtesošās teritorijas labiekārtošanai, kurā uzvarēja arhitektu biroja MADE arhitekti ideja. Kopējo projekta virzīšanu un sarunu procedūru ar metu konkursa uzvarētājiem veic Rīgas dome. VNĪ ir vienojies ar Rīgas domes Īpašuma departamentu par sadarbību turpmākai projekta īstenošanai.

Teātrim piegulošā teritorija iekļaujas Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonā, kuras rekonstrukcijā un labiekārtošanā ir jāņem vērā Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes norādījumi.

VNĪ šobrīd īsteno 34 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 miljona kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

 

Top komentāri

Janka
J
Nē!!!! Tikai ne to!! Dailes teātra fasādei nav ne vainas. Atkal grib visu sačakarēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas