Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IUB par reģionālo autobusu pārvadājumu iepirkumā iesniegtajām sūdzībām lems līdz septembrim

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) lēmumu par reģionālo autobusu pārvadājumu iepirkumā iesniegtajām sūdzībām pieņems līdz 25.septembrim, liecina IUB publicētais Iepirkumu izskatīšanas komisijas lēmums.

Lēmumā teikts, ka Iepirkumu izskatīšanas komisija 25.jūnijā sēdē izskatīja iesniegumu par Autotransporta direkcijas rīkoto atklāto konkursu Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīklā.

Izskatot iesniedzēju iesniegumus komisija konstatēja, ka izskatāmajā lietā, ievērojot tās sarežģītību un apjomu, iesniegumos norādīto faktu un apstākļu pilnīgai un vispusīgai izvērtēšanai nepieciešams pieaicināt attiecīgās jomas ekspertu un pagarināt lēmuma par lietas izskatīšanu pēc būtības pieņemšanas termiņu.

Komisija pieņēma lēmumu pagarināt lēmuma par lietas izskatīšanu pēc būtības pieņemšanas termiņu līdz 25.septembrim.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 25.jūnijā, IUB izskatīja vairāku pretendentu iesniegtās sūdzības par Autotransporta direkcijas rīkotā konkursa par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu rezultātiem.

Tāpat ziņots, ka iepirkumā trīs sūdzības iesniegusi AS "Cata", divas - "Tukuma auto", vienu sūdzību iesniegušas SIA "Dobeles autobusu parks" un SIA "Jelgavas autobusu parks" kopā, vienu - SIA "Norma-A", vienu - SIA "Ventspils reiss", vienu - SIA "Jēkabpils autobusu parks", vienu - SIA "Gulbenes autobuss" un SIA "Balvu autobuss" kopā, kā arī vienu - SIA "VTU Valmiera".

Konkursa par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu no 2021.gada izraudzīti uzvarētāji 12 maršrutu tīkla daļās jeb lotēs no kopumā 16.

Tostarp lotē "Bauska" uzvarējusi AS "Nordeka", lotē "Daugavpils, Krāslava" - SIA "Daugavpils autobusu parks", lotē "Gulbene, Alūksne, Balvi" - apvienība AS "Nordeka" un SIA "Sabiedriskais autobuss", lotē "Jelgava, Dobele" - AS "Liepājas autobusu parks", lotē "Kuldīga, Saldus" - SIA "Sabiedriskais autobuss", lotē "Liepāja" - AS "Liepājas autobusu parks", lotē "Madona" - SIA "Tukuma auto", lotē "Pierīga" - apvienība AS "Liepājas autobusu parks", SIA "Sabiedriskais autobuss" un AS "Nordeka", lotē "Rēzekne, Ludza" - AS "Rēzeknes autobusu parks", lotē "Talsi, Tukums" - AS "Talsu autotransports" lotē "Talsi, Tukums", lotē "Valmiera, Valka, Smiltene" - apvienība SIA "Sabiedriskais autobuss" un Lietuvas "Vlasava" bet lotē "Ventspils" - AS "Talsu autotransports".

Ņemot vērā, ka četrās daļās - "Cēsis", "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", "Limbaži, Sigulda" un "Ogre, Aizkraukle" - visu pretendentu sagatavotie piedāvājumi neatbilda iepirkuma nolikuma prasībām, plānots sludināt jaunu konkursu.

Lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktību šajās maršrutu tīkla daļās, tiks pagarināts līgums ar esošajiem pārvadātajiem vai tiks izvēlēts pārvadātājs uz laiku, kamēr stāsies spēkā jaunais līgums, kas tiks noslēgts ar pretendentu, kas uzvarēs šajā konkursā.

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu 16 maršrutu tīkla daļās kopumā tika saņemti 40 piedāvājumu, kurus iesniedza 15 pretendenti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas