Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zaļā diena Brīvdabas muzejā

Šo sestdien, 25.maijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisinājās pavasara zaļākais pasākums Zaļā diena, kas tiek organizēts pateicoties Latvijas skolu jauniešiem un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem par paveikto makulatūras un bateriju vākšanas aktivitātēs visa mācību gada garumā.

Pasākuma laikā tika apbalvoti čaklākie skolēni un izglītības iestādes. Kopumā makulatūras vākšanas konkursa Tīrai Latvijai! ietvaros izdevies savākt 1021,969 tonnas makulatūras, kas nogādāta pārstrādei Papīrfabrikā Līgatne. Bateriju vākšanas konkursā Tīrai Latvijai! dalībnieki savāca un pārstrādei nogādāja 19,955 tonnas izlietotu un vairs nederīgu bateriju.

"Pasākums top pateicībā par bērnu, jauniešu ieguldīto darbu vides sakopšanā, par skolotāju paveikto vides izglītības jomā, skaidrojot bērniem atkritumu šķirošanas nozīmi. Līdztekus apbalvošanai un pateicībām, šeit katru gadu organizējam jauniešiem interesantu mūziķu koncertus. Šogad pie mums viesosies Lauris Reiniks, kas būt arī pasākuma vadītājs un grupa PER," stāsta Laima Kubliņa, Zaļā josta mārketinga vadītāja.

Pasākuma laikā tiks godināta arī Latvijas zaļākā pilsēta - tā pilsēta, kuras izglītības iestādes aizvadītajā mācību gadā ir savākušas vislielāko makulatūras daudzumu. Pirmajā vietā izvirzījusies un Zaļākās pilsētas titulu iegūst Rīga, kur savāktas 118,405 tonnas makulatūras, aiz sevis atstājot Saldu ar 68,751 tonnām makulatūras un Ventspili ar 49, 132 tonnām savāktas makulatūras.

Šogad pasākumā Zaļā diena bērni un jaunieši piedalījās unikālas vides instalācijas veidošanā. Māja tapa no tukšām PET pudelēm. Tās būvniecībā tika izmantotas izlietotas 1,5 litru, ko uz pasākumu ņēma līdzi ikviens pasākuma dalībnieks. Izveidotā māja ar analogām PET pudeļu mēbelēm uzskatāmi parādīja visiem pasākuma dalībniekiem, cik svarīgs ir visu kopējs darbs, lai paveiktu ko lielu un, cik daudzveidīgas ir iespējas izmantot lietas atkārtoti, piešķirot tām otru mūžu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas