Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Izdod īpašu aploksni izcilā šahista Mihaila Tāla piemiņai

Trešdien Latvijas Pasts organizē speciālo zīmogošanu aploksnēm, kas izdotas izcilā Latvijas šahista, pasaules čempiona Mihaila Tāla (1936–1992) 75.dzimšanas dienas atcerei. Zīmogošana notiks pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst. 7.30 līdz 20.

M.Tāla piemiņai veltītās aploksnes izdotas 1000 eksemplāru tirāžā, un to autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. Uz aploksnēm attēlots slavenā šahista piemineklis, kas atrodas Rīgā, Vērmanes parkā, un uzstādīts tur par godu M.Tāla 65.dzimšanas dienai 2001.gadā. Pieminekļa autori ir tēlnieks Oļegs Skarainis un arhitekti Guntis Sakne un Lelde Šterna. Savukārt uz speciālā zīmoga redzamas divas šaha spēles figūras – zirgs un tornis.

Speciālo aploksni būs iespējams iegādāties arī kopā ar pastmarku bloku Mihails Tāls – pasaules čempions šahā, kuru Latvijas Pasts laida klajā 2001.gadā saistībā ar M.Tāla 1960.-1961.gadā iegūtā pasaules čempiona titula gadskārtu. Šo pastmarku autors ir mākslinieks Ludis Danilāns.

M.Tāla šahista talants parādījās jau agrā bērnībā. Pirmā saskare ar šahu M.Tālam bijusi septiņu gadu vecumā, kad tēvs vēlākajam pasaules čempionam parādīja šaha figūru gājienus. Pasaules šaha čempionātā 1960.gadā 23 gadu vecumā M.Tāls ieguva paša jaunākā pasaules čempiona titulu šahā.

Nākamos filatēlijas jaunumus plānots izdot 11.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas