Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Izglābta pie Andrejsalas slīkstoša jauniete

Ar ugunsdzēsēju palīdzību pirmdien vakarā izglābta kāda Daugavā pie Andrejsalas slīkstoša jauniete, portālu Diena.lv informēja Valsts ugundzēsības un glābšanas dienests (VUGD).Dienestā plkst.19:19 saņemta informācija par pie Andrejsalas ielas slīkstošu cilvēku. Ierodoties tur, glābēji ūdenī ieraudzīja sieviete, kuru virs ūdens turēja kāds vīrietis.

Viņš bija ielecis ūdenī, lai glābtu sievieti. Abi cilvēki - 17 gadus vecā jauniete un viņas glābējs - izcelti no ūdens un nodoti mediķu aprūpē.Savukārt Ozolniekos, Meliorācijas ielā, trīsstāvu dzīvojamajā mājā, pirmdien aizdedzies bez uzraudzības atstāts Adventa vainags un tam līdzās esošās mēbeles. Bija izplatījušies melni un kodīgi dūmi, tāpēc ugunsdzēsēji glābēji no ēkas augšējiem stāviem evakuēja trīs cilvēkus un vēl trīs cilvēkiem iedotas glābāšanas maskas. Dzīvokļa saimniece bija izgājusi un atstājusi degam sveces Adventa vainagā, kas arī bija izraisījis ugunsgrēku.VUGD atgādina, ka Adventa vainagā iedegtas sveces nedrīkst atstāt bez uzmanības, pat ne uz īsu brīdi un, dodoties prom vai pirms gulētiešanas, pārliecinieties, ka svece ir nodzēsta. Sveces stabili jānovieto uz nedegošas virsmas. Nekad nenovietojiet sveces citu siltuma avotu tuvumā, piemēram, uz televizoriem, radiatoriem, iekurtām krāsnīm vai kamīniem, kā arī audumu, aizkaru un mēbeļu tuvumā;Pašā pirmdienas noslēgumā, plkst.23:20, VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpilī, Viestura ielā, pēc pasažieru un kravas automašīnas sadursmes noplūst degviela no kravas automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji demontēja kravas automašīnas degvielas bāku un tādējādi apturēja noplūdi. Lai nepieļautu noplūdušās degvielas nokļūšanu plašākā vidē, ugunsdzēsēji glābēji ap iztecējušo degvielu izveidoja apvaļņojumu. Līdz glābēju ierašanās brīdim no bākas bija noplūduši apmēram 400 litri degvielas. Kravas automašīnas īpašnieks noorganizēja skaidu atvešanu uz notikuma vietu, kuras tika izmantotas kā absorbents, lai piesūcinātu ar degvielu.Aizvadītajā diennaktī VUGD  laika posmā no šī gada 8.decembra plkst. 6:30 līdz 9.decembra plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 27 izsaukumus. Kopumā dzēsti 13 ugunsgrēki, notikuši 10 glābšanas darbi, bija arī četri maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas