Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izmeklēšana saistībā ar Ventspilī noslīkušo zēnu turpinās

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) joprojām lemj par administratīvā pārkāpuma lietvedības uzsākšanu pret Ventspils Olimpisko centru, kur pagājušajā nedēļā peldēšanas apmācības nodarbības laikā noslīka bērns. Dienests atklājis, ka tā bijusi nelicencēta interešu izglītības programma, un centra valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis sevi uz laiku atstādinājis no pienākumu pildīšanas, piektdien vēsta laikraksts Diena.

IKVD pārstāve Jana Veinberga Dienai skaidro, ka centrs bija izstrādājis izglītības programmu un plānojis saņemt pašvaldībā licenci tās īstenošanai, taču to netika izdarījis. Pašvaldības izsniegta licence būtu bijis apstiprinājums tam, ka speciālisti ir izvērtējuši konkrēto programmu un atzinuši, ka tā ir kvalitatīva un piemērota attiecīgajam vecumposmam.

Šo aspektu vērā ņems arī Ventspils domes izveidotā komisija, Dienai apstiprināja domes pārstāve Baiba Vanaga. Tā darbu joprojām turpina un ir pieprasījusi papildu informāciju. Līdz šim komisija atklājusi nepilnības gan apmācības programmas, gan administratīvajā dokumentācijā. Tāpat secināts, ka valstī nav noteikta peldēšanas apmācību organizēšanas un norises kārtība.

Doti arī uzdevumi gan Olimpiskajam centram, gan pilsētas izglītības pārvaldei veikt pārbaudes, vai personām, kuras vada sporta nodarbības, ir atbilstoša kvalifikācija, kā arī uzlabot drošību treniņos ar paaugstinātu risku. Iespējams, visiem instruktoriem turpmāk divas reizes gadā būs jānokārto arī pirmās palīdzības apmācību eksāmens.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 13. oktobra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas