Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izpārdod Rīgas vagonbūves rūpnīcu

Latvijas Krājbankas (Krājbanka) krahs ietekmējis daudzu valsts infrastruktūrai svarīgu uzņēmumu, tostarp arī Rīgas vagonbūves rūpnīcas (RVR) darbību. Uzņēmuma sarunas ar Krājbankas administratoriem par miljoniem eiro atmaksu cieš fiasko, tāpēc tiks sākta RVR aktīvu izpārdošana, otrdien vēsta LNT Ziņas.

RVR ieķīlājot visu mantu no Krājbankas aizņēmās vairāk nekā 10 miljonus eiro. Cerības to veiksmīgi atmaksāt deva dalība skandāliem apvītajā un miljoniem eiro vērtajā vilcienu iepirkumā, tomēr tas netika realizēts. Pērn oktobrī neviens nevēlējās pirkt šo kredītu ar visām ķīlām, kuru vidū bija pats RVR un zemes gabali. LNT kļuvis zināms, ka sākta uzņēmuma mantas izpārdošana pa daļām.

Pirmās, jau 17.februārī izsolē pārdos 49% akciju vilcienu vagonu remonta centrā VRC Zasulauks, kas remontē pasažieru vilcienus. Izsoles sākumcena - 1,7 miljoni eiro. 

Krājbankas administratora KPMG Baltics pārstāve LNT Ziņām norāda, ka VRC Zasulauks nav tieši saistīts ar RVR darbību un akciju pārdošana neietekmēs ražošanas uzņēmuma darbību. Viņa piebilst, ka VRC Zasulauks ir pirmais no aktīviem, kuru tiek mēģināts pārdot, lai atgūtu naudu.

51% VRC Zasulauka akciju pieder Pasažieru vilcienam, kuram ir arī pirmpirkuma tiesības uz šīm akcijām. "Mums ir interese par šīm kapitāldaļām," LNT Ziņām atzīst Pasažieru vilciena valdes priekšsēdētājs Artis Brikmanis. Tiklīdz oficiāli būs pieejami izsoles noteikumi, uzņēmums vērtēs juridiskos un ekonomiskos aspektus. "Ja šis vērtējums būs pozitīvs, visticamāk, jautājums par šo kapitāldaļu iegādi var nonākt valdes dienas kārtībā," teica Brikmanis. 

Pagaidām nav zināms kas būs nākamā pārdošanai izliktā RVR manta. Administrators vērtēšot kādi būs pirmās izsoles rezultāti un skatīsies kādas ir efektīvākās piedziņas iespējas.

Administrators arī turpinot dialogu ar RVR, kas šobrīd turpina darbu, tiek realizēti dažādi pasūtījumi, kuru apjomi saistību segšanai gan, acīmredzot, nav pietiekami, piebilst LNT.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas