Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Izraudzīta visa jaunā lidostas Rīga valde

Starptautiskās lidostas Rīga padome bija izsludinājusi atlases konkursu uz lidostas Rīga valdes priekšsēdētaja un valdes locekļu amatiem un, pamatojoties uz Nominācijas komisijas vērtējumu, virza kandidatūras akcionāra piekrišanas saņemšanai, informē padome.Pamatojoties uz Nominācijas komisijas izvērtējamu, jau trešdien tika ziņots, ka nolemts virzīt Armandu Jurjevu Starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja amatam, savukārt valdes locekļu amatiem - Ilonu Līci, Laumu Jenču un Irinu Feļdmani.

Konkurss tika organizēts saskaņā ar nolikumu divās  kārtās, pirmajā – dokumentu izvērtējums (darba pieredze, izglītība un sabiedrības attīstības redzējums). Otrajai kārtā uz katru amatu tika izvirzīti trīs pretendenti, kuri pirmajā kārtā ieguva lielāko punktu skaitu. Otrā kārta notika strukturētas intervijas veidā, vērtējot kandidāta spējas sniegt kompetentas atbildes uz jomai specifiskiem jautājumiem, stratēģiskās plānošanas spējas, vadības spējas, spējas noteikt mērķus, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komunikācijas prasmi, svešvalodu zināšanas.

Nominācijas komisijas lēmums par kandidātu atbilstību tika pieņemts saskaņā ar konkursa nolikumā apstiprinātajiem vērtēšanas kritērijiem, ņemot vērā pirmajā un otrajā kārtā iegūto punktu kopsummu

Saskaņā ar publicēto paziņojumu un konkursa nolikumu uz lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu amatiem tika saņemti 63 pieteikumi. Konkursa Nominācijas komisija ļoti rūpīgi izvērtēja katru pretendentu, ņemot vērā uzņēmuma specifiku un pretendentu atbilstību tai. Saskaņā ar konkursa Nominācijas komisijas lēmumu neviens no tiem kandidātiem, kas bija pieteicies uz valdes locekļa amatu pamatdarbības jautājumos, neatbilda izvirzītajām prasībām, tāpēc lidostas Rīga padome izsludināja atkārtotu konkursu uz Starptautiskā lidosta Rīga valdes locekļa pamatdarbības jautājumos amatu, uz kuru saņemti 15 pieteikumi, un konkursa norise attiecībā uz piekto valdes locekļa amatu turpinās.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Jurjevs 2008.gadā kandidēja uz Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora amatu. Toreiz šim amatam tika izvēlēts Edgars Kots. Savukārt 2009.gadā Jurjeva vārds izskanēja saistībā ar kandidēšanu uz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu.

Kā ziņots, lidostas Rīga akcionāru sapulce 20.jūnijā atbalstīja uzņēmuma padomes priekšlikumu no lidostas valdes atbrīvot tās priekšsēdētāju Andri Liepiņu un valdes locekli Ilmāru Upenieku. Par uzņēmuma valdes pagaidu priekšsēdētāju tika apstiprināta valdes locekle Ilona Līce.

Lidostas Rīga padomes izsludinātajā konkursā uz valdes priekšsēdētāja un četru valdes locekļu amatiem tika saņemti 63 pieteikumi.

Kā liecina Firmas.lv dati, lidostas Rīga apgrozījums 2015.gadā bija 49 090 248 eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2014.gadā, kad lidostas apgrozījums bija 44 885 457 eiro. Lidostas peļņa pērn bija 1 150 876 eiro salīdzinājumā ar 134 678 eiro peļņu gadu iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas