Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izsludināti konkursi uz RNP un Rīgas ūdens padomes locekļu amatiem

Rīgas dome izsludinājusi konkursus uz Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) un Rīgas ūdens padomes locekļu amatiem, aģentūru LETA informēja pilsētas izpilddirektores pārstāvis Guntis Kārkliņš. Plānots, ka katrā kapitālsabiedrības padomē darbosies trīs padomes locekļi. Kandidāti uz amatiem var pieteikties līdz 8.jūnijam.

Abām kapitālsabiedrībām padomes līdz šim nekad nav bijušas, taču tādas izveidot paredz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma grozījumi, kas stājās spēkā šī gada janvārī.

Abu uzņēmumu padomes locekļiem atalgojums tiek solīts līdz 3228 eiro mēnesī.

Kandidātiem ir jāatbilst normatīvajos aktos noteiktajām minimālajām prasībām un jāapliecina, ka nepastāv amata ieņemšanas ierobežojumi. Papildus kapitāla daļu turētājs ir noteicis, ka, lai pildītu padomes locekļa pienākumus, pretendentam ir jābūt orientētam uz attīstību, jāpiemīt stratēģiskam redzējumam, plānošanas un organizēšanas prasmēm, kā arī atbildības sajūtai.

Ņemot vērā, ka padomēs darbosies pa trim locekļiem, katram ir noteiktas specifiskas profesionālās pieredzes prasības.

Katrā padomē tiek meklēts kandidāts ar kompetenci finanšu jautājumu un audita, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā. Pretendentam pēdējo desmit gadu laikā ir jābūt vismaz trīs gadu darba pieredzei finanšu vadības jautājumos, investīciju piesaistē, risku pārvaldībā, iekšējās kontroles sistēmas un iekšējā audita jautājumos. Jābūt arī izpratnei par jautājumiem, kas saistīti ar kapitālsabiedrības darbības jomu.

Darbam padomēs tiek arī meklēti kandidāti ar kompetenci stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā, kā arī korporatīvas pārvaldības un pārmaiņu vadības jomā. Pretendentam pēdējo desmit gadu laikā ir jābūt vismaz trīs gadu darba pieredzei biznesa stratēģiju izstrādē vai ieviešanā, pieredzei nozīmīgu pārmaiņu vadībā un pierādāmai pieredzei korporatīvās pārvaldības jautājumos. Vēlama arī pieredze nozīmīgu strukturālu reorganizāciju plānošanā un/vai īstenošanā, kā arī izpratne par jautājumiem, kas saistīti ar kapitālsabiedrības darbības jomu. 

Tāpat katra uzņēmuma padomē darbosies viens padomes loceklis, kura specifiskā profesionālā pieredze atbilst uzņēmuma darbības profilam.

RNP padomes locekļa amata kandidātam pēdējo desmit gadu laikā ir jābūt vismaz trīs gadu darba pieredzei nekustamo īpašumu pārvaldīšanā un apsaimniekošanā, izpratnei par jautājumiem, kas saistīti ar minētajām darbības jomām, kā arī pēdējo desmit gadu laikā jābūt vismaz trīs gadu darba pieredzei uzņēmumu un komandas vadībā.

Savukārt Rīgas ūdenim tiek meklēts padomes loceklis, kuram pēdējo desmit gadu laikā ir vismaz trīs gadu darba pieredze ūdenssaimniecības vai citu komunālo pakalpojumu nodrošināšanas jomā, izpratnei par jautājumiem, kas saistīti ar minētajām darbības jomām, kā arī pieredzei uzņēmumu un komandas vadībā.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam, RNP un Rīgas ūdens uzņēmumos ir jāizveido padomes. 

Nominācijas komisijā darbosies Rīgas domes Personāla nodaļas vadītāja Rita Logins, VAS Valsts nekustamie īpašumi valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevics, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece Alda Ozola un Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadītājs Latvijā Andris Grafs. Komisiju vadīs pilsētas izpilddirektore Iveta Zalpētere.

pievienota 2. un 3.rindkopa

Top komentāri

Barotavu apvienība
B
"Ēdināšanas uzņēmumi" sāk atvērties )))
ee
e
Un pēc tam RNP paaugstinās apsaimniekošanas maksu, lai tas "svojaku" bars varētu saņemt pamatīgas algas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas