Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Izvēlēts mets Rail Baltica projekta attīstībai

Rail Baltica projektam Rīgas Centrālās stacijas pārbūve, jauna tilta veidošana pār Daugavu un pilsētas daļu savienošana, demontējot uzbērumu posmos no Dzirnavu līdz Krasta ielai, tiks veikta pēc arhitektu biroja PLH Arkitekter sadarbībā ar COWI ( Dānija ) piedāvātā meta, portālu Diena.lv informēja Eiropas dzelzceļa līnijas pārstāvji.

Trešdien tika pasniegtas starptautiskās žūrijas piešķirtās prēmijas konkursa Rail Baltica Rīgas dzelzceļa tilta un Rīgas centrālā multimodālā sabiedriskā transporta mezgla kompleksa apbūve” dalībniekiem un paziņots lēmums par uzvarējušo metu. 

"Apzinoties projekta nozīmīgumu, satiksmes ministrs ir apņēmies izveidot starpinstitucionālu padomi, kas uzraudzīs projektu, lai, realizējot Rail Baltica izbūvi, tiktu saglabātas galvaspilsētas vērtības un projekts tiktu realizēts kvalitatīvi un atbilstoši harmoniskai pilsētas attīstībai nākotnē.” norādīja Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars (LZP)

Pēc žūrijas atzinuma, trīs mēnešu laikā, tika veikts apjomīgs darbs, lai izvēlētu risinājumus, kas nodrošina efektīvu finanšu līdzekļu izlietojumu un vienlaikus sabiedrība iegūst objektus, kas saskanīgi iekļaujas pilsētas attīstībā. Pēc izmaksu, pieredžu un kompetences analīzes pieņemts lēmums - Rīgas Centrālās stacijas pārbūve, jauna tilta veidošana pār Daugavu un pilsētas daļu savienošana, demontējot uzbērumu posmos no Dzirnavu līdz Krasta ielai, tiks veikta pēc arhitektu biroja PLH Arkitekter sadarbībā ar COWI (Dānija) piedāvātā meta.

2016. gada 28. novembrī Rīgā, starptautiska žūrija metu konkursā par Rail Baltica Rīgas dzelzceļa tilta un Rīgas centrālā multimodālā sabiedriskā transporta mezgla kompleksu apbūvi” piešķīra divas otrās vietas, jo neviens no darbiem neatbilda visām pasūtītāja prasībām. Tāpat žūrija piešķīra veicināšanas prēmijas trim darbiem, arhitektiem no Dānijas, Francijas un Igaunijas, kuros iekļautas idejas, kas pasūtītajam nākotnē varētu būtu interesantas. Piešķirta arī īpaša veicināšanas prēmija arhitektiem no Spānijas, kuri piedāvā atšķirīgu redzējumu Daugavas šķērsojumam.  

“Šis – Centrālās stacijas projekts - ir unikāls tehniski, finansiāli un plašā pušu iesaistes ziņā. Tas ir pašā Rīgas centrā, kur katru dienu ierodas daudz cilvēku, un šis ir vissarežģītākais projekta posms visās trijās Baltijas valstīs. Rail Baltica projekts nefinansē pilsētvides pārbūvi, tas ir paredzēts tikai dzelzceļa izbūvei, tāpēc diskusijā par pilsētvidi jārunā par finansējuma avotiem. Tas būtu labs temats šajā priekšvēlēšanu laikā. Šī projekta īstenošanai būs nepieciešami efektīvi ieviešanas formāti, tāpēc pozitīvi vērtēju satiksmes ministra iniciatīvu - piesaistot dažādu jomu ekspertus, nodrošināt visaptverošus risinājumus,” komentējot projektu norādīja RB Rail valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa.

Ar projektiem var iepazīties šeit: Metu konkurss

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas