Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ja Priedaines ielas dzīvojamās ēkas īpašnieki piekritīs zemes maiņai, tiem ēka būs jānojauc

 Ja daudzstāvu ēkas Zolitūdes traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, īpašnieki piekritīs īpašumu maiņas darījumam, kuru piedāvāja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa), viņiem sākotnēji būs jādemontē minētā ēka.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR), pašvaldība ir ar mieru īpašniekiem SIA Tineo un SIA Homburg Zolitude iemainīt kādu līdzvērtīgu pašvaldības zemes īpašumu pret zemesgabalu, uz kura pašlaik atrodas daudzstāvu dzīvojamā ēka.

Ja kopīpašnieki šim darījumam piekritīs, pašvaldība būs tiesīga mainīt zonējumu teritorijai, kurā notika traģēdija, jo zeme vairs nebūs privātīpašums, bet gan pašvaldības īpašums. Pašvaldības pārstāvji vēlas šo vietu noteikt par dabas jeb zaļo teritoriju. Tad šajā teritorijā varēs izbūvēt parku vai skvēru, līdz ar to varēs tikt īstenota iecere par memoriāla izveidi traģēdijas upuru piemiņai.

Burovs pastāstīja, ka 7.augustā notiks Vidi degradējošu būvju komisijas sēde, kurā skatīs piektdien atlikto jautājumu par paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmes piemērošanu būvei Priedaines ielā 20. Šajā sēdē ēkas kopīpašniekiem būs jāziņo par viņu turpmāko ieceri ēkas izmantošanā. Īpašniekiem jālemj, vai viņi pie pašreizējā tehniskā stāvokļa vēlas ēku atjaunot vai arī demontēt, kā arī jāizšķiras, vai piekritīs zemes maiņas darījumam.

Kā ziņots, daudzstāvu ēkas Zolitūdes traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, kopējais nolietojums tehniskajā atzinumā noteikts 70%, un Rīgas Vidi degradējošu būvju komisija piektdien pieņēma lēmumu klasificēt ēku kā A kategorijas graustu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

    Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas