Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Barča uzskata, ka Psihologu likuma projekta izstrādē ieguldīts liels darbs un tas ir pietiekami kvalitatīvs, lai tiktu nodots galīgai apstiprināšanai parlamentā

Jau gadiem nerod kopsaucēju psihologu nozares regulējuma jautājumā

Pēdējos desmit gados bijuši vairāki centieni izstrādāt likumu, kas ļautu sakārtot Latvijas psihologu nozares darbību, taču dažādu nesaskaņu dēļ līdz spēkā esošam regulējumam tā arī nav sanācis nonākt. Tomēr skaidrs, ka ļaut psihologiem strādāt likumdevēja neregulētā vidē nav prātīgi, ņemot vērā faktu, ka viņi, piemēram, gatavo atzinumus policijai un bāriņtiesām, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Darbs pie nosacīti jaunā likuma projekta, kas šobrīd tuvojas finiša taisnei un drīzumā tiks nodots trešajam lasījumam parlamentā, sākts vēl 11. Saeimas laikā 2014. gadā. Lai gan vairāku gadu garumā bija daudz diskusiju ar jomas pārstāvjiem, tie joprojām ir neapmierināti ar gala iznākumu un apgalvo, ka konkrētais likums nesasniegs savu mērķi – veicināt psihologu pakalpojumu kvalitāti un sakārtot nozari. 

Psihologu likums otrajā lasījumā pieņemts pērnā gada 21. janvārī, īsi pēc tam atbildīgā komisija saņēma vairāk nekā simt priekšlikumu. Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas (SSDK) priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS) norāda, ka rekordlielais ierosinājumu skaits arī kalpojis par iemeslu tam, ka darbs ritējis visai gausi un finišs sasniegts vien tagad.

Neskatoties uz to, ka likumprojekts jau līdz šim prasījis gana daudz laika, Latvijas Psihologu arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Caics ir pārliecināts, ka tas tomēr ir sasteigts: "Ziniet, pie katra likumprojekta vienmēr ir daudz priekšlikumu, bet diemžēl pie mums ir tāda prakse, ka priekšlikumus izskata, bet neņem vērā. Protams, jāatzīmē, ka ir daudz lietu, kas ir palabotas uz pozitīvo pusi, taču šobrīd vēl būtu jāpagarina laiks un rūpīgāk jāpiestrādā."

Barča pārmetumus noraida: "Likuma projekts nav sasteigts. Tas arīdzan ir pietiekami kvalitatīvs, lai virzītu uz trešo lasījumu. Domāju, ka nozares pārstāvjiem nav pamata protestēt, jo nevienu jautājumu neesam skatījuši, nevaicājot viņu viedokli."

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 22.februāra, numurā!

 

Top komentāri

senču ols
s
zinu ka barčai apnikuši nabagi , bet mani interesē cik vēl ilgi šī būtne dzivos uz nabagu rēķina, proti cik ilgi pastāvēs penziju izmaksas ar mīnusa koeficientu , gadus divus atpakaļ šī pati solija ka šī netaisnība tikšot pārtraukta , kad tas beidzot notiks , jo paši sev jau sen algas palielināja sakot ka krīze aiz pakaļas, komunisti maitas vienmeer dzīvojuši zaļi , mans tēvs , kad bija vēl dzīvs , kompartiju dēvēja par zagļu partiju , jo tos nekad nevarēja noķert nozieguma vietā, lembe līdz šai dienai uz brīvām kājām
Rigonda
R
Kopš brīža, kad šī iedomīgā tauklodīte Barča, kura uzņēmējdarbībā nekad nav nopelnījusi nevienu eiro, paziņoja, ka uzņēmējs, kurš nevar samaksāt visus nodokļus, nav uzņēmējs, ir sevi diskreditējusi. Tagad viņa ķersies klāt psihologiem... Patiešām Latvijas sabiedrībai būtu lielāka jēga, ja viņa vienkārši sēdētu uz diētas.
Atkal
A
Atkal kāds grib iekasēt par sertifikāciju un licencēšanu. Drīz licencēšana kā Grieķijā būs viena no svarīgākajām ekonomikas nozarēm...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas