Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jau nedēļu kavējas Krievijas pensiju izmaksa

Jau nedēļu kavējas Krievijas pensiju izmaksa, aģentūra LETA noskaidroja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA).

VSAA preses sekretāre Iveta Daine norādīja, ka jau augusta beigās bija zināms, ka Krievijas Federācijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonds pārskaitījumu ir veicis, bet nauda iestrēgusi, tomēr VSAA cerēja, ka Krievijas pusei izdosies to laicīgi atrisināt.

Pensijas bija jāizmaksā līdz 19.septembrim.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas pensiju izmaksa par šī gada trešo ceturksni kavēsies, jo nav saņemti naudas līdzekļi no Krievijas Federācijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonda.

Krievijas fonds ir informējis VSAA, ka tiek meklēts risinājums, lai Krievija varētu veikt naudas pārskaitījumu pensiju izmaksai. Līdzko minētie līdzekļi tiks saņemti, VSAA nodrošinās to izmaksu.

Gadījumos, ja Krievijas pensiju izmaksas aizkavēšanās to saņēmējiem ir radījusi problēmas apmaksāt neatliekamas ikdienas dzīves vajadzības, Labklājības ministrija aicina vērsties pēc palīdzības savas pašvaldības sociālajos dienestos.

VSAA izmaksā Krievijas pensijas Latvijā dzīvojošām personām, kurām pensijas piešķirtas saskaņā ar Latvijas un Krievijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā. Līgums ir spēkā no 2011.gada 19.janvāra.

VSAA preses sekretāre Iveta Daine informēja, ka Krievijas pensiju izmaksa tiek veikta pa ceturkšņiem, septembrī ir jāizmaksā pensijas par jūliju, augustu un septembri. Augusta vidū iestāde saņēma informāciju par personām, kurām jāizmaksā pensijas un to apmērus, bet tam nesekoja naudas pārskaitījums.

"Sazinoties ar Krievijas Federācijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fondu un jautājot par līdzekļiem pensiju izmaksai, Krievijas puse informēja, ka veikusi pārskaitījumu, tomēr šī nauda nav nonākusi līdz VSAA. No savas puses lūdzām veikt veikt atkārtotu pārskaitījumu. Saziņa bija arī pagājušajā nedēļā, un mums ir informācija, ka Krievijas puse meklē risinājumu," sacīja Daine.

VSAA dati liecina, ka otrā ceturkšņa Krievijas pensiju izmaksām lielākais saņēmēju īpatsvars bija Rīgā - 48%, taču vēl 13% ir Daugavpilī un 9% - Liepājā.

Krievijas vēstniecības Latvijā pagaidu pilnvarotais lietvedis Oļegs Zikovs, kurš tika izsaukts uz Ārlietu ministriju (ĀM) paskaidrojumu sniegšanai par pensiju izmaksu kavēšanu savas valsts pilsoņiem Latvijā, apsolījis rast drīzu risinājumu pensiju pārskaitījumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas