Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunajā mācību gadā 672 izglītības iestādēs skolas solos sēdīsies teju 220 000 skolēnu

Jaunajā mācību gadā 672 izglītības iestādēs skolas solos sēdīsies 218 773 skolēni, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) informācija. Dati par izglītojamo skaitu gan var tikt precizēti pēc 5.septembra, kad skolas būs ievadījušas informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS).

Jaunajā mācību gadā pašvaldībās darbu sāks apmēram 40 sākumskolas, 235 pamatskolas, 277 vidusskolas, tajā skaitā ģimnāzijas, kā arī 44 speciālās izglītības iestādes, viena vakara un neklātienes skola un trīs profesionālās pamata un vidējās izglītības iestādes.

Šogad reorganizāciju piedzīvoja vismaz 33 skolas, bet vēl piecas skolas tika likvidētas. 17 reorganizācijas procesi saistīti ar izglītības iestādes pakāpes maiņu, 11 reorganizācijas procesos tiks apvienotas izglītības iestādes, pieci procesi beigsies ar skolas likvidāciju.

No 1.septembra īstenoto pakāpi maina Rīgas 19.vidusskola, kura turpmāk septembrī būs zināma kā Bolderājas Jaunā pamatskola. Rīgas 54.vidusskola maina īstenoto pakāpi un būs zināma kā Rīgas Baltmuižas pamatskola. Savukārt Rīgas 65.vidusskolai tiek samazināta pakāpe un turpmāk strādās kā pamatskola.

No 1.septembra pakāpe tiek samazināta arī Rīgas 69.vidusskolai, kura turpmāk būs Rīgas 69.pamatskola. Rīgas Austrumu vidusskola, mainot īstenoto pakāpi, būs Rīgas Austrumu pamatskola. Savukārt Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskola turpinās darbu kā Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskola. 

Reorganizācijā, kuras rezultātā tiks apvienota Nītaures vidusskola un Amatas novada mūzikas un mākslas skolu, no 1.septembra strādās kā Nītaures mūzikas un mākslas pamatskola.  Medumu pamatskolu pievienos Sventes vidusskolai, bet Tukuma novadā apvienos Tukuma 2.pamatskolu un Tukuma Raiņa ģimnāziju, kopā veidojot Tukuma Raiņa Valsts ģimnāziju.

Apes novadā izglītības pakāpe mainīta Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolai, kura no 1.septembra strādās kā Dāvja Ozoliņa Apes pamatskola. Raunas vidusskolai tiks mainīta izglītības pakāpe un rudenī darbu sāks kā Raunas pamatskola. Izmaiņas notikušas arī Jāņa Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā, kura no 1.septembra būs pamatskola.

Lai varētu mācīties klātienē, no skolniekiem šogad tiek prasīti Covid-19 drošības sertifikāti, kas apliecina vakcinēšanos vai arī slimības pārslimošanu, vai arī skolu audzēkņiem katru nedēļu jāveic valsts apmaksāti testi. Ja audzēknis vai vecāki no testēšanās atsakās, tad līdz 9.klasei ir iespējama mājmācība, bet vidusskolas posmā izglītības ieguve vairs nav obligāta. 

IZM informē, ka katrai izglītības iestādei ir sava apkalpojošā laboratorija, kas nodrošina testēšanu. Katrai skolai tiek piegādāti personalizēti stobriņi siekalu paraugu savākšanai. Situācijā, ja kāds skolēns nav ieradies skolā uz testēšanu, vai stobriņu skaits piegādāts ar rezervi, testēšanā neizmantotos stobriņus nedrīkst iepakot kopā ar stobriņiem, kuros ir siekalu paraugi. Neizmantotie stobriņi jānodod kurjeram atsevišķā iepakojumā. Nākamajā piegādes reizē tiks piegādāti jauni stobriņi. Neizmantotos stobriņus nedrīkst izmantot citās reizēs.

Vakcinētiem vai pārslimojušiem bērniem un darbiniekiem ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu tests nav jāveic.

Testēšanas procesu koordinē izglītības iestāde sadarbībā ar sev piesaistīto laboratoriju, ievērojot drošus apstākļus un ievērojot regularitāti - vienu reizi nedēļā. Testējamo skolēnu sarakstu sagatavo atbilstoši laboratorijas norādījumiem. Testēšanas rezultātus saņems iepriekš norādītā e-pastā un e-veselības sistēmā. Pilngadīgs skolēns testa rezultātus varēs apskatīties pats, nepilngadīga skolēna vietā to varēs izdarīt vecāki vai viņa likumiskie pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas