Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Jaunsargiem valsts apmaksās encefalīta potes un vitamīnus

Valdība otrdien apstiprināja grozījumus Militārā dienesta likumā, kas paredz jaunsargiem apmaksāt ērču encefalīta potes, vitamīnus un pacienta iemaksas.

Aizsardzības ministrija likumprojekta anotācijā norāda, ka sociāli atbildīgi ir uzņemties daļu rūpju par jaunsargu veselības aprūpi, jo liela daļa praktisko nodarbību tiek organizētas ārpus telpām dažādos laika apstākļos.

Aktīvākais praktisko nodarbību periods ir pavasaris un vasara, kas Latvijā ir arī ērču aktivitātes laiks. Tādēļ ir svarīgi nostiprināt imunitāti, sedzot izdevumus par D vitamīna preparāta iegādi, segt izmaksas par potēm pret ērču encefalītu un pacienta iemaksas jaunsargiem, kas vecāki par 18 gadiem, jo saskaņā ar valdības noteikumiem valsts nodrošina apmaksātu vakcināciju pret ērču encefalītu bērniem no viena gada līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai, norāda ministrija.

Nepieciešamais papildu finansējums apmaksātas veselības aprūpes nodrošināšanai jaunsargiem 2016.gadā būtu 321 915 eiro. 2017.gadā veselības aprūpes nodrošināšanai būtu nepieciešami 197 166 eiro. Finansējuma aprēķins veikts, pieņemot, ka visiem jaunsargiem potēšana un revakcinācija nepieciešama.

Valdība nolēma, ka jautājumu par Aizsardzības ministrijai papildus nepieciešamo valsts budžeta finansējumu izskatīs kopā ar visu ministriju jaunajām politikas iniciatīvām likumprojektā par budžetu nākamajiem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas