Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Jaunsleinis: Elektroenerģijas cenu kāpuma kompensēšanas pabalstus jāsagatavo līdz maijam

Līdz maijam vajadzētu spēt sagatavoties pabalstu izmaksai trūcīgajiem un maznodrošinātajiem iedzīvotājiem elektroenerģijas cenu kāpuma kompensēšanai, Latvijas Radio sacīja Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Šo pabalstu nodrošināšanā gatavas līdzdarboties būšot arī pašvaldības, lai "apzinātu personu loku, kuriem šāds pabalsts būtu vajadzīgs. Tomēr viss ir jānokārto tā, lai pašiem iedzīvotājiem nebūtu jāstaigā uz vairākām iestādēm šo problēmu atrisināšanai," teica Jaunsleinis.

Pašlaik gan vēl nav precīzi zināms, cik lieli šie pabalsti būs un cik daudzām mājsaimniecībām tas pienāksies. Par to lems valdība, taču Jaunsleinis uzskata, ka kavēties nedrīkst, lai pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas un tarifu pieauguma maznodrošinātākajiem neuzkrautu papildu slogu.

"Tāpēc pašvaldības ir gatavas līdzdarboties," viņš uzsvēra.

Lai kompensētu trūcīgiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem elektroenerģijas tarifu kāpumu, būs jauns pabalsts, ko administrēs Labklājības ministrija, savukārt Ekonomikas ministrija ir gatava novirzīt tam papildu finansējumu.

Vienlaikus tiek plānots, ka pabalsta lielums uz vienu mājsaimniecību gadā varētu būt 60 eiro, jo par tik vidēji varētu pieaugt mājsaimniecību izmaksas elektrībai.

Kā ziņots, Saeima ir pieņēmusi grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, paredzot elektroenerģijas tirgus pilnīgu atvēršanu no 2014.gada 1.aprīļa.

Tiek prognozēts, ka tirgus liberalizācijas rezultātā pieaugs elektroenerģijas tarifi. Lai palīdzētu trūcīgiem un maznodrošinātiem cilvēkiem norēķināties par elektrību, sākotnēji bija plānots pašvaldībām piešķirt mērķdotācijas dzīvokļa pabalstu izmaksas nodrošināšanai. Tās bija plānotas 15% apjomā no pašvaldības faktiski izlietotajiem līdzekļiem dzīvokļa pabalsta izmaksai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas