Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jaunu vilcienu iegādei paredzētos Ls 78,58 miljonus plāno novirzīt ritošā sastāva modernizācijai

Valdībā atbalstīts rīkojuma projekts par grozījumiem darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājumā, kas paredz vilcienu iegādei paredzētā finansējumā pārdali, to novirzot esošā ritošā sastāva modernizācijai un peronu rekonstrukcijai, kā arī Eiropas transporta tīkla TEN-T dzelzceļa tīkla attīstībai.

Rīkojuma projekts paredz Kohēzijas fonda finansējuma pārdali, novirzot iepriekš pasākumam "Ilgtspējīga sabiedriskā transporta sistēmas attīstība” piešķirtos līdzekļus 78,58 miljonu latu pasākumam “TEN-T dzelzceļa posmu rekonstrukcija un attīstība (Austrumu-Rietumu dzelzceļa koridora infrastruktūras attīstība un Rail Baltica)” alternatīvo dzelzceļa infrastruktūras projektu īstenošanai.

Kā norāda Satiksmes ministrijā, tas ļaus sakārtot dzelzceļa infrastruktūru. Esošā ritošā sastāva modernizācija un peronu rekonstrukcija nodrošinās ritošā sastāva ilgtspēju pasažieru pārvadājumos pa dzelzceļu. Savukārt jaunu vilcienu iegādi un vecā ritošā sastāva nomaiņu AS "Pasažieru vilciens” būs jāveic pakāpeniski, balstoties uz komerciāliem principiem.
Pēc projektu īstenošanas tiks veikta arī pasažieru piekļuves un apkalpošanas infrastruktūras modernizācija, kā arī augsto peronu būvniecība, signalizācijas sistēmas modernizācija un dzelzceļa sliežu rekonstrukcija aptuveni 90 kilometru garumā. Šie pasākumi uzlabos vilcienu kustības drošību, norāda ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas