Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Jautājums par Baldones bērnu nama slēgšanu atlikts uz nākamo nedēļu

Jautājums par Baldones bērnu nama - sociālo pakalpojumu centra Mercendarbe slēgšanu pagaidām atlikts uz 14. decembri, kad notiks Baldones novada domes finanšu un attīstības komitejas sēde. Tajā plānots uzklausīts bērnu nama direktoru Kristapu Keišu, kurš komitejai prezentēs savu redzējumu par bērnu nama finansiālās situācijas uzlabošanu, portālam Diena.lv sacīja Baldones domes priekšsēdētāja Karina Putniņa.

Bērnu nama iespējamās slēgšanas galvenais iemesls ir finansiālie apstākļi, jo šajā bērnu namā pastāvīgi nedzīvo neviens Baldones novada bērns. Tajā šobrīd izmitināti 13 bērni no Olaines, Mārupes, Ropažu, Sējas un Valmieras pašvaldībām. Kā atzina domes priekšsēdētāja K. Putniņa, novadā ir apstiprinātas divas audžuģimenes, kurās krīzes situācijās, kā arī ilglaicīgi būšot iespējams izvietot bez ģimenes palikušos bērnus.

"Pirmkārt, tas ir lētāk. Otrkārt, es domāju, ka tas ir pareizāk, ka bērni aug ģimeniskā vidē, tādējādi apgūstot arī praktiskai dzīvei nepieciešamās iemaņas un tīri elementāri ģimeniskas attiecības. [..] Protams, mums tas ir ļoti smags lēmums, bet, ja pašvaldībai jāfinansē faktiski citu pašvaldību bērnu uzturēšanos šeit, tad tas neatbilst nekādiem normatīvajiem aktiem," sacīja K. Putniņa.

Baldones bērnu nama direktors Kristaps Keišs norādīja, ka kopīgi ar vairākiem bērnu nama darbiniekiem tiekot strādāts pie redzējuma, kā turpmāk varētu attīstīt iestādi un piedāvāt arī jaunus pakalpojumus.

"Galveno akcentu liksim uz Eiropas Savienības līdzekļu apguvi, uz budžeta samazināšanu nākamajam gadam. Nākamais ir attīstīt jaunus pakalpojumus, kas ir telpu noma nometnēm un konferencēm. Tad ir jauni papildus pakalpojumi, ko mēs iepriekš nesniedzām - tas ir psihologa, sociālā darbinieka, sociālā pedagoga konsultācijas," sacīja K. Keišs.

Bērnu nams cer piesaistīt arī bērnus no citām pašvaldībām, tostarp, arī Rīgas un Salaspils. "Bērnu nams ir sagatavojis pieteikumu Rīgas domes Labklājības departamenta izsludinātajam iepirkumam, gaidīsim, visticamāk, tā rezultātus. Ja iepirkumā būs pozitīvs rezultāts un varam dabūt Rīgas bērnus, tad atkal attiecīgi pozitīvs lēmums, ja nē, tad jāskatās vēl," norādīja K. Putniņa.

Bērnu nams izvietots Mercendarbes muižas telpās kopš 1939. gada un ir viens no vecākajiem Latvijas bērnu namiem. Ja tiks nolemts bērnu namu slēgt, dome ēku visticamāk izmantos dažādiem komerciāliem pakalpojumiem – nometnēm, semināriem un konferencēm. "Nav jau runa par peļņu un nemaz nerunājot par to, ka šo ēku varētu pārdot. Katrā ziņā [izmantojot ēku] varētu segt vismaz pa nullēm mūsu izdevumus," atzina domes priekšsēdētāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas