Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Juhņēviča un citi vadošie darbinieki neplāno pamest Vakcinācijas projekta biroju

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča un citi vadošie darbinieki patlaban neplāno pamest Vakcinācijas projekta biroju, izriet no viņas paustā aģentūrai LETA.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča aģentūrai LETA sacīja, ka vakcinācijas projekta komandai pievienojās, jo viņas līdzšinējā 25 gadu profesionālā pieredze, kas iegūta, rīkojot un vadot liela mēroga pasākumus, var noderēt vakcinācijas procesa veidošanā, lai palīdzētu valstij un iedzīvotājiem pēc iespējas ātrāk atgriezties drošākā dzīves ritmā.

Viņa akcentēja, ka septiņu nedēļu laikā ir paveikts daudz - sākta vakcinācija vismaz 70 gadus vecu senioru grupā, izstrādāts process izbraukuma vakcinācijai mājās un iedzīvotāju ar hroniskām slimībām vakcinācijai, izstrādāti priekšdarbi IT sistēmas izveidei, ieguldīts daudz darba iedzīvotāju informēšanā un, pats svarīgākais, ielikti pamati masu vakcinācijas centru izveidei Latvijas pašvaldībās. "Nekas no šī nebija paveikts 22.janvārī, kad sākām darbu," teica biroja vadītāja.

Juhņēviča tāpat pauda, ka pēc septiņu nedēļu intensīva darba, gan plānojot, gan vienlaikus īstenojot nebijuša mēroga notikumu valstī, viņa vēlreiz pārliecinājās, ka projekta veiksmīgai norisei ir un būs svarīga sabiedrības uzticēšanās un atbalsts tiem, kas to dara. "Procesa sekmīgai norisei izšķiroša būs visas sabiedrības iesaistīšanās: ģimenes ārstu, ārstniecības iestāžu, pašvaldību, darba devēju un katra iedzīvotāja atbildīga attieksme vakcinējoties," sacīja Juhņēviča, cerot, ka ciešāka integrācija ar galveno iestādi vakcinācijas procesa īstenošanā - NVD - stiprinās tā mērķa sasniegšanu, kura dēļ viņa iesaistījās šajā projektā.

Komunikācijas koordinatore Ieva Stūre darbu birojā plāno turpināt, aģentūrai LETA norādot, ka patlaban arī nav izskanējusi informācija par citu darbinieku aiziešanu no biroja.

Informācijas tehnoloģiju projektu koordinators Māris Dreimanis aģentūrai LETA apliecināja, ka paliks strādāt birojā arī pēc tā reorganizācijas procesa. 

Darbu birojā, kuru paredzēts integrēt NVD kā struktūrvienību un tā darbiniekiem atalgojumu noteikt saskaņā ar vienoto valsts pārvaldes atalgojuma sistēmu, viņš nebija sācis finansiālu apsvērumu vadīts, bet gan ar mērķi palīdzēt Latvijā nodrošināt veiksmīgu vakcinācijas procesu.

Savukārt biroja vakcinācijas procesa koordinators Edgars Labsvīrs, kurš darbu tajā sāka salīdzinoši nesen, vēl neatklāj, vai pēc biroja kā struktūrvienības integrācijas NVD turpinās tajā darbu.

Labsvīrs aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban no komentāra, kas saistīts par biroja likvidēšanu kā Veselības ministrijas struktūrvienību un integrēšanu NVD, viņš pagaidām atturēsies. Taču piebilda, ka līdz ar izmaiņām birojā alga nebūs noteicošais faktors.

Labsvīrs iepriekš vadījis NVD, īstenojis valsts politiku veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā, kā arī pilnveidojis valsts apmaksājamo veselības aprūpes pakalpojuma grozu. Par nodomu atstāt NVD direktora amatu Labsvīrs paziņoja 2020.gada vasaras sākumā, atzīstot, ka viens no iemesliem, kāpēc nolēmis pamest amatu NVD, bijis publiski paustie pārmetumi par medicīnas masku piegādi jeb, pēc viņa vārdiem, "masku emocionālais terors". Labsvīrs toreiz žurnālistiem skaidroja, ka nostrādājis dienestā divus gadus un vairs neredz sevi valsts pārvaldē pēc pieciem gadiem. Viņa ieņemtais amats neesot bijusi medusmaize, turklāt "jābūt gataviem uzbrukumiem un zināmai emocionālai spriedzei". No Labsvīra teiktā izrietēja, ka viņš grib turpināt izglītoties, bet nevar to savienot ar darbu NVD.

Jau ziņots, ka Vakcinācijas projekta birojs tiks likvidēts kā Veselības ministrijas struktūrvienība un integrēts NVD kā struktūrvienība, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pavļuts pauda sapratni par kritiku, vienlaikus norādot, ka, viņaprāt, tā ir tikai daļēji pamatota. Viņš citastarp atzīmēja, ka šajos divos mēnešos ir novērstas daudzas problēmas un ielikti pamati, lai notiku liela mēroga vakcinācija.

Saskaņā ar Veselības ministrijas iepriekš izplatīto paziņojumā medijiem teikts, ka NVD tiks izveidota jauna struktūvienība vakcinācijas projekta koordinācijai, kuras finansiālā un cilvēkresursu kapacitāte tiks stiprināta. Tuvojoties vakcinācijas masveida fāzei, projekta koordinācijas vienībai vajadzīgi papildspēki - projektu vadītāji lielas jaudas vakcinācijas centru koordinācijai reģionos.

Vakcinācijas projekta norisi ikdienā nodrošinās koordinācijas grupa, kurā būs iekļauti Veselības ministrijas, NVD, Slimību profilakses un kontroles centra, Zāļu valsts aģentūras un citu VM iestāžu vadošie darbinieki un eksperti. Vakcinācijas projekta regulāru pārraudzību nodrošinās Vakcinācijas projekta Rīcības komiteja, kuru vadīs veselības ministrs un kurā tiks aicināti darboties arī citu ministriju un organizāciju pārstāvji no Veselības aprūpes darba devēju asociācijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas