Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jūlijā 59 atkritumu šķirošanas laukumos varēs bez maksas nodot veco elektrotehniku

No 1.līdz 31.jūlijam notiks kampaņas "Elektrotehnikas šķirošanas tūre" otrais posms, kura laikā iedzīvotāji uzkrāto tehniku aicināti nogādāt uz kādu no 59 atkritumu šķirošanas laukumiem visā Latvijā, lai veicinātu savu laiku nokalpojušās elektrotehnikas šķirošanu un nodošanu otrreizējā pārstrādē, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas Zaļais punkts" pārstāvji.

Kampaņu "Elektrotehnikas šķirošanās tūre" organizē "Latvijas Zaļais punkts" kopā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA "Eco Baltia vide", kā arī tehnoloģiju uzņēmumu SIA "Tet" un mazumtirgotāju SIA "Maxima Latvija".

"Elektrotehnikas šķirošanas tūres" laikā iedzīvotāji atkritumu šķirošanas laukumos bez maksas var nodot gan lielo sadzīve tehniku, piemēram, ledusskapjus, plītis, veļas mazgājamās mašīnas, televizorus, gan arī mazo tehniku, tostarp blenderus, mikroviļņu krāsnis, fēnus, gludekļus un cita veida iekārtas. Visai nododamajai tehnikai jābūt neizjauktai, lai tādējādi novērstu to videi kaitīgo detaļu nonākšanu vidē.

"Latvijas Zaļā punkta" direktors Kaspars Zakulis skaidro, ka "pēc pieredzes iepriekšējās šķirošanas akcijās redzams, ka elektrotehnika itin bieži mājsaimniecībās un uzņēmumos kļūst par aizkavējušos viesi. Pēc tās nokalpošanas vai jaunas tehnikas iegādes tā nereti tiek novietota kādā plauktā, noliktavā vai istabas stūrī, kur var atrasties pat vairākus gadus un gadu desmitus".

Vienlaikus Zakulis norāda, ka vecā tehnika ir videi kaitīgie atkritumi, un nepareizi uzglabāta un apsaimniekota tā var kaitēt arī cilvēka veselībai. Turklāt elektrotehniku ir iespējams pārstrādāt, tādējādi samazinot pirmreizējo materiālu izmantošanu jaunu ierīču un citu preču ražošanā.

"Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts pauž, ka nevajadzīgās tehnikas šķirošanas iespējas šobrīd Latvijā jau ir plaši pieejamas visiem iedzīvotājiem, taču ikdienas ritmā par tām, kā arī par atkritumu ietekmi uz vidi kopumā, tiek piemirsts un attiecīgi - par to būtiski ir atgādināt.

Aizbalts aicina "Elektrotehnikas šķirošanās tūri" izmantot kā iespēju pārskatīt tehnikas krājumus un veco nodot pārstrādei, tādā veidā atbrīvojot telpu mājās, kā arī parūpējoties par savu apkārtējo vidi.

Katrs dalībnieks, kurš kādā no 59 kampaņas atkritumu šķirošanas laukumiem nodos vismaz vienu iekārtu, varēs reģistrēties izlozei par sevis izvēlētu balvu - jaunu telefonu, grīdas tīrīšanas robotu vai veikalu "Maxima" dāvanu karti 100 eiro vērtībā.

Kampaņa "Elektrotehnikas šķirošanās tūre" Latvijas reģionos notiek no 19.maija un turpināsies līdz 31.jūlijam. Tās pirmajā posmā nevajadzīgo tehniku iedzīvotāji bija aicināti nodot speciālos pieņemšanas punktos pie veikaliem "Maxima" vairāk nekā 20 pilsētās. Līdz šim lielāko daudzumu veco elektroiekārtu kampaņas laikā pārstrādei nodeva Saldus iedzīvotāji - vairāk nekā 14 tonnas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas