Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jūrmalas domei jaunā atkritumu apsaimniekotāja pakalpojumi šogad izmaksās 1,6 miljonus eiro

Jūrmalas domei jaunā atkritumu apsaimniekotāja personu apvienības SIA Jūrmalas namsaimnieks un UAB VSA Vilnius pakalpojumi līdz gada beigām izmaksās 1,6 miljonus eiro. 

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka šāda bijusi paredzamā līgumcena un pretendents to sarunu procedūras laikā piedāvājis. 

LETA jau ziņoja, ka Jūrmalas dome nolēmusi neturpināt sadarbību ar SIA Eco Baltia par atkritumu apsaimniekošanu pašvaldībā un no 16.janvāra līdz gada beigām noslēgusi līgumu ar personu apvienību SIA Jūrmalas namsaimnieks un UAB VSA Vilnius

Personu apvienības Jūrmalas namsaimnieks un  VSA Vilnius piedāvājums par 6,75 eiro kubikmetrā, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), ir bijis izdevīgākais risinājums ārkārtas situācijā. Eco Baltia vide 29.decembrī paziņoja par atkritumu apsaimniekošanas pārtraukšanu no 16.janvāra, ja pašvaldība neapstiprinās gandrīz trīs reizes lielāku maksu - 7,97 eiro kubikmetrā bez PVN, kas ir augstāka maksa nekā jaunā apsaimniekotāja piedāvātā, skaidro pašvaldībā. Uzņēmums atteicās turpināt pildīt saistības, kuras bija uzņēmies, uzvarot 2011.gada iepirkumā ar paša piedāvātām cenām, tādā veidā radot ārkārtas situāciju un zaudējumus pašvaldībai un iedzīvotājiem. Saskaņā ar līgumu domei nav bijis tiesību apstiprināt pieprasīto gandrīz trīs reizes lielāko maksu. 

Jaunais atkritumu apsaimniekotājs pakalpojumus sniegs līdz gada beigām. 

Vienlaikus domē jau esot sākts darbs arī pie jauna iepirkuma gatavošanas, lai nodrošinātu saimnieciski izdevīgāko atkritumu apsaimniekotāju ilgtermiņā Jūrmalā, sākot no 2016.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas