Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kā nosaka tilta atlikušo kalpošanas laiku?

VA/S Latvijas Valsts ceļi (LVC) veikuši tilta pār Mazo Juglu siju slogošanas pārbaudi uz autoceļa Juglas papīrfabrikas ciemats–Upesciems (P2). No visiem tiltiem Latvijā gandrīz trešdaļa ir būvēta pēc tādas pašas tehnoloģijas kā tilts pār Mazo Juglu – tie ir stīgbetona tipa tilti un šādu tiltu vecums sasniedz jau 50 gadus, portālam Diena.lv pavēstīja LVC. 

Pašreiz tiltu nestspējas un vēl atlikušā kalpošanas laika noteikšanai nav vienotas metodoloģijas, tāpēc speciālisti to veic, pamatojoties uz tiltu konstrukciju tehniskā stāvokļa novērtējumu un savu pieredzi. Tā rezultātā vērtējumi mēdz atšķirties. Objektīvu atbildi var dot vienīgi tilta siju eksperimentāla pārbaude.

Autoceļā P2 pašreiz notiekošā tilta pārbūve bija lieliska iespēja veikt šādu pārbaudi, izmantojot jau demontētā tilta sijas. Vecais tilts tur ir nojaukts un satiksme turpinās pa pagaidu tiltu. Šo pārbaudi pēc LVC pasūtījuma veica SIA Inženierbūve, un tās rezultāti būs zināmi septembrī.

Kā liecināja veiktā pārbaude, šāda tipa jeb stīgbetona tiltu malējās sijas ir ar daudz lielāku bojājuma pakāpi nekā sijas no tilta vidusdaļas. Tas ir izskaidrojams ar to, ka tilta malās zem gājēju ietvēm, pirms 50 gadiem tiltus būvējot, netika veikta seguma hidroizolācija.    

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas