Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kā ražo vietējie: Cieto kviešu mannas makaroni Dobeles dzirnavniekā

Portāls diena.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties 13 Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumos, kas savai produkcijai ieguvuši Bordo karotītes kvalitātes zīmi. Šoreiz iespēja uzzināt, kā uzņēmumā a/s _Dobeles dzirnavnieks _tiek ražoti cieto kviešu mannas makaroni Fusilli.

A/s Dobeles dzirnavnieks produkti Bordo karotītes kvalitātes zīmi ieguva šā gada sākumā.

Kompānija makaronus no cieto kviešu mannas ražo jau trīs gadus, savukārt mannu tā sākusi ražot pērn, stāsta uzņēmuma ražošanas vadītājs Ģirts Jēčis. Viņš stāsta, ka izejvielas šī veida makaronu ražošanai uzņēmums iepērk Krievijā vai Rietumeiropas valstīs (Spānijā, Francijā), atkarībā no sezonas ražas apjomiem konkrētajā reģionā.

Cietie kviešu milti ir ar augstāku uzturvielu īpatsvaru, tāpēc īpaši piemēroti lietošanai uzturā sportistiem un citiem, kuri rūpīgi plāno savu ēdienkarti un diētu, skaidro uzņēmumā. Šie makaroni gatavoti pēc klasiskas itāļu receptūras, piedaloties pašmāju tehnologiem pieredzējušu itāļu speciālistu virsvadībā.

Kopumā Dobeles dzirnavnieks patlaban ražo 10 veidu makaronus no cieto kviešu mannas. Makaronu ražošanas apjomi var atšķirties, ņemot vērā to sastāvu, taču vidēji stundā uzņēmums saražo trīs tonnas makaronu, stāsta ražošanas vadītājs.

Galerijā augstāk iespējams aplūkot, kā a/s Dobeles dzirnavnieks tiek izgatavoti Fusilli (spirāļu) makaroni no cieto kviešu mannas. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas