Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kaimiņa topošajai partijai pievienojas Neo

Mākslīgā intelekta pētnieks Ilmārs Poikāns, vairāk zināms kā Neo, nolēmis pievienoties kopienai Kam pieder valsts (KPV) ar mērķi aktīvi darboties drīz dibināmajā partijā, vēsta KPV.

Līdz šim Poikāns individuāli ir iestājies par lielāku atklātību, caurspīdīgumu un taisnīgumu, tomēr ar to ir nepietiekami, lai Latvijā notiktu nopietnākas pārmaiņas, pausts organizācijas paziņojumā. Poikāns KPV komandā un atbalstītājos redz domubiedrus, ar kuriem saskan mērķi un vērtības.

Par savu lēmumu pievienoties jaundibināmajai partijai jau paziņojis arī Filozofijas zinātņu doktors Atis Zakatistovs.

"Es iesaistos partijas darbā, jo redzu, ka Latvijas valsts pārvaldei ir nepieciešamas būtiskas pārmaiņas. Taču tās netiks īstenotas, jo tie, kuriem šobrīd tas būtu jādara, pārmaiņu rezultātā zaudēs privilēģijas. Lai kaut kas mainītos ir nepieciešama plaša sabiedrības iesaistīšanās politiski sociālā kustībā, kura pieprasa nodokļu maksātāju tiesību ievērošanu."

Jau ziņots, ka partiju Kaimiņa vadībā dibinās 3.maijā.

Jāatgādina, ka savulaik Rīgas apgabaltiesa atzina Poikānu jeb Neo par vainīgu krimināllietā par datu lejupielādi no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanās sistēmas un sodīja ar 100 stundām piespiedu darba.

Saskaņā ar spriedumu Poikāns atzīts par vainīgu ekonomisko un citu ziņu, kuras ir komercnoslēpums, neatļautā iegūšanā savai vai citas personas lietošanai.

Poikāns, patvaļīgi piekļūstot VID automatizētajai datu apstrādes sistēmai, esot neatļauti ieguvis arī fizisko personu deklarāciju datus. Iegūtie dokumenti saturēja informāciju par darbinieku vārdiem, personas kodiem, ienākumiem un ieturētajiem nodokļiem, adresēm.

Pēc prokuratūras domām, iegūtos dokumentus Poikāns lejupielādēja, izmantojot savā īpašumā esošo portatīvo datoru, savukārt vēlāk tos glabāja un pētīja no savā īpašumā esoša ārējā cietā diska, ko kratīšanā izņēma policija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas