Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kalnmeiers gandarīts par rezultātu uzlabošanos naudas atmazgāšanas apkarošanā

Šogad astoņos mēnešos būtiski pieaudzis tiesai nodoto krimināllietu skaits par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, un par rezultātu uzlabošanos gandarījumu paudis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Tāpat būtiski pieaudzis to personu skaits, kurām celta apsūdzība pēc Krimināllikuma panta. par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Prokuratūras apkopotā informācija liecina, ka līdz 2019.gada 31.augustam tiesai nodotas 45 krimināllietas 75 personu apsūdzībā. 2017.gadā tiesai nodotas desmit krimināllietas 33 personu apsūdzībā, savukārt 2018.gadā 23 krimināllietas 54 personu apsūdzībā. Kopumā pēdējo gadu laikā šie rādītāji dubultojušies.

"Ņemot vērā, ka noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošana ir noteikta par prioritāti, darbs ir nesis arī rezultātu uzlabošanos. Turklāt ne tikai statistika liecina par šo krimināllietu pirmstiesas izmeklēšanas efektivitātes uzlabošanos, bet arī citi īstenotie pasākumi. Notikušie specializētie mācību pasākumi un aktīva iesaiste vadlīniju izstrādē būtiski uzlabojusi un vienādojusi izmeklētāju un prokuroru izpratni par pierādījumu izmantošanu un jaunākā tiesiskā regulējuma piemērošanu," norāda ģenerālprokurors.

Jau ziņots, ka tiesībsargājošās institūcijas šogad sešos mēnešos par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju ierosinājušas 102 kriminālprocesus, kas ir par 19 lietām vairāk nekā pērn identiskā laika posmā, liecina Finanšu izlūkošanas dienesta informācija.

Top komentāri

Itamars Toledano
VISGANDARĪTĀKS Kalnmeijers jūtas NEKO nedarot. Valsts un tauta ir no šī komunistu bandas trana bezmēra nogurusi.
oma
o
Vai tad Saeima nav jau sen nolēmusi šo veco komuņagu atstādināt no amata ? Kāpēc viņs tur vel kūko ?
Mū mū
M
Bet t Saißerhürers ir ļooti priecīgs par to ka labi laists mūmū nes pieklājīgu algu-un pilnīgi uz tautas rēķina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas