Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Karstā laika dēļ pie Stradiņa slimnīcas izveidojies neliels neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu sastrēgums

Karstā laika radīto izsaukumu dēļ pie Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Neatliekamās medicīnas centra ir izveidojies neliels neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu sastrēgums.

Kā aģentūrai LETA apliecināja slimnīcā, karstajā laikā ir palielinājies pacientu pieplūdums slimnīcā. Slimnīca aicina pacientus ņemt vērā, ka gaidīšanas laiks var būt ilgāks nekā parasti.

Neatliekamās medicīnas centra vadītājs Roberts Fūrmanis norādīja, ka līdz ar karsto laiku ir pieaudzis to pacientu skaits, kuriem karstuma ietekmē ir saasinājušās veselības problēmas. Pagājušajā nedēļā PSKUS Neatliekamās medicīnas centrā bija liels pacientu skaits, un tas, visticamāk, ir saistīts tieši ar karsto laiku. Pagājušās nedēļas laikā kopumā slimnīcā nonāca 1272 pacienti, no kuriem stacionēti tika 25%.

Karstuma ietekmē saasinās veselības problēmas - pacienti bieži nonāk slimnīcā ar dažādām hroniskām slimībām, kuras karstuma dēļ kļūst smagākas. Tas ietver, piemēram, sirds un asinsvadu slimības, elpošanas ceļu problēmas un citus stāvokļus, kas karstuma dēļ prasa akūtu medicīnisko palīdzību.

PSKUS aicina sabiedrību izvērtēt nepieciešamību ilgstoši uzturēties tiešos saules staros un rūpēties par savu veselību, īpaši karstuma periodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas